Regija
NOVI/STARI PRIJEVOZNIK U VUKOVARU

Čazmatransu koncesija za dvogodišnje razdoblje
Objavljeno 20. rujna, 2023.
VUKOVAR - Na prošlotjednoj je sjednici Gradsko vijeće Vukovara jednoglasno donijelo odluku o davanju koncesije za obavljanje djelatnosti komunalnog linijskog prijevoza putnika na području Vukovara.

Dražen Čulig, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo, tom je prilikom rekao kako je, prema odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu i Zakona o koncesijama, Grad u travnju objavio postupak nabave za prijevoz putnika u trajanju dvije godine. Vijećnici su u materijalima dobili zapisnike o pregledu ponuda i konačni prijedlog odluke nadležnog povjerenstva, a u okviru rasprave nitko se nije javio za riječ, pa je odluka ekspresno jednoglasno usvojena. Na natječaj su se javile dvije prijevozničke tvrtke: Slavonija bus (Velika Kopanica) i Čazmatrans Vukovar. Stručno je povjerenstvo pregledalo i ocijenilo ponude na temelju uvjeta i kriterija iz dokumentacije za nadmetanje, nakon čega je kao ekonomski najpovoljnija ocijenjena ponuda vukovarskog poduzeća.

Pregled objavljenog materijala kazuje da je Slavonija bus u ponudi naveo kako bi cijena pojedinačne karte u jednom smjeru iznosila 1,10 eura, dok je Čazmatrans naveo iznos od 70 centi. Istodobno je ponuđeni iznos naknade za koncesiju ostvarenog prihoda od obavljanja djelatnosti na temelju ugovora o koncesiji u slučaju Slavonija busa 5,01 posto, a Čazmatransa 15,05 posto. Prilikom odabira koncesionara povjerenstvo je ocjenjivalo tri stavke, pri čemu je 70 posto bodova donosila cijena usluge korisnicima, 20 posto ponuđena visina naknade za koncesiju i 10 posto prosječna starost autobusa.

Prije dvije godine u gradskom je prijevozu u Vukovaru vladala poprilična zbrka budući da je Grad koncesiju dao Slavonija busu, međutim Čazmatrans je nastavio voziti na istim linijama i po istom rasporedu na temelju županijske dozvole te su autobusi dvaju prijevoznika na svim linijama doslovce vozili jedan iza drugoga, a građani su sami odlučivali u koji žele ući. Mjesecima su čelnici Grada potez Čazmatransa nazivali nekorektnim, spominjale su se tužbe i sudski epilog trakavice, no stanje na terenu nije se mijenjalo. Koncesiju u proteklih godinu dana Grad je ponovno dao Čazmatransu, čime se stanje na prometnicama, kada je riječ o gradskom autobusnom prijevozu, vratilo u normalu, odnosno prekinuto je dupliranje linija. Treba istaknuti kako je ta odluka naišla na odobravanje većine korisnika gradskoga prijevoza, barem ako je suditi po reakcijama na društvenim mrežama i anketama pojedinih medija.

Do početka ove godine cijena pojedinačne karte iznosila je 5 kuna, dok je uvođenjem eura iznos ostao isti samo je "prebačen" u novu valutu te je cijena karte iznosila 66 centi.

Prema novoj će ponudi doći do manjeg poskupljenja budući da je novi/stari prijevoznik cijenu definirao na 0,70 eura. D. Korpoš
Na temelju odabrane ponude cijena pojedinačne karte će, umjesto dosadašnjih 66, biti podignuta na 70 centi

Možda ste propustili...

PRVA, MEĐUNARODNA, INTERDISCIPLINARNA

Konferencija Kontinentalna Hrvatska

POVRATAK NA POTPOMOGNUTA PODRUČJA

Potpora VIDR-e za 6 projekata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAGIČNI DAN KOJI SE NEIZBRISIVO UREZAO U PAMĆENJE

Sjećanje na pogibiju 11 branitelja na Papuku

2

BEZ NJE JE BLAGDANSKI STOL VEĆINI NEZAMISLIV

Ribe će biti dovoljno - cijena šarana oko 5,20 €/kilogram?

3

PREKOGRANIČNA SURADNJA

Manje putničko pristanište na Savi i u Štitaru