Regija
JAVNA VATROGASNA POSTROJBA

Slatinski vatrogasci dobili nove kacige
Objavljeno 19. rujna, 2023.
SLATINA - Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine dobili su nove kacige koje će koristiti u svim sljedećim intervencijama. Gradska Vatrogasna zajednica, naime, nabavila je 18 novih kaciga austrijske proizvodnje, koje su neusporedivo modernije i opremljenije od postojećih, imaju dva vizira, zaštitu za vrat, svjetlo, i čak su 900 grama lakše od dosadašnjih. Njihova je vrijednost 10.000 eura.

– U dogovoru s gradonačelnikom i njegovim zamjenikom, na sjednicama predsjedništva i zapovjedništva Vatrogasne zajednice grada Slatine odlučeno je da se članovima gradske JVP-a kupe nove kacige jer su postojeće stare više od 15 godina, nemaju više atesta i nisu prikladne jer su viziri i zaštitni kaiševi popucali, a to je jedan od osnovnih dijelova opreme koje moraju imati pri spašavanju ljudi i imovine - rekao je predsjednik VZ-a Slatine Branko Belošević.

Predsjednik Belošević istaknuo je da JVP Slatina obavlja više od 90 posto intervencija na području gradske Vatrogasne zajednice i prvi dolazi na mjesto intervencije pa je odlučeno da se krene u kompletno opremanje jedinice, da njezinih 17 pripadnika ima svu potrebnu opremu.

– Vidimo što se sve događa, oni ne gase samo požare, nego interveniraju i u poplavama i drugim elementarnim nepogodama, zato nam predstoji nabava električnih vatrogasnih pumpi, dodatnih cijevi i opreme potrebne za sve te intervencije, a to će ovisiti o raspoloživim sredstvima.

Prve nove kacige članovima postrojbe uručio je gradonačelnik Denis Ostrošić.

– Ovo je najtransparentniji način da znamo kamo sredstva idu i zaključili smo da sredstva treba definitivno uputiti prema Javnoj vatrogasnoj postrojbi, a bez dogovora između Grada Slatine, VZ-a i JVP-a sve bi bilo mnogo teže. Budući da je oprema tako dotrajala da možemo reći kako je korištenje starih kaciga i nehumano, nove će kacige pomoći da se JVP počne opremati i sada idemo dalje. S obzirom na intervencije, ta postrojba mora biti najopremljenija, a DVD-ovi na području grada prilično su dobro opremljeni i to zajedništvo pokazuje da ćemo za sve što se otvori kao nekakav izazov biti na prvoj crti obrane, posebice zato što nisu sada pretežito požari u pitanju, nego i druge nepogode, kao što smo imali u gradu rušenje stabala zbog olujnih naleta, do bujičnih poplava - rekao je Ostrošić. P.Ž.
Možda ste propustili...

OBILJEŽILI DAN OSOBA S INVALIDITETOM I DAN VOLONTERA

Jaglac najavio humanitarnu akciju za kupnju kombija

PRVA, MEĐUNARODNA, INTERDISCIPLINARNA

Konferencija Kontinentalna Hrvatska

PROGRAM "JAGLAC MOJ DRUGI DOM‘‘

Radionice za “jaglace” i roditelje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAGIČNI DAN KOJI SE NEIZBRISIVO UREZAO U PAMĆENJE

Sjećanje na pogibiju 11 branitelja na Papuku

2

BEZ NJE JE BLAGDANSKI STOL VEĆINI NEZAMISLIV

Ribe će biti dovoljno - cijena šarana oko 5,20 €/kilogram?

3

PREKOGRANIČNA SURADNJA

Manje putničko pristanište na Savi i u Štitaru