Osijek
ŽUPANIJA ULAŽE 400.000 EURA

Novim objektima i opremom čine sport pristupačnijim svima
Objavljeno 20. rujna, 2023.

U četiri grada i osam općina te 19 klubova s područja županije Osječko-baranjska županija iznosom od 396.500 eura sufinancirat će ove godine kapitalna ulaganja (izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, obnavljanja i opremanja) u sportske objekte i terene. U utorak su u velikoj vijećnici potpisivani ugovori koji će to omogućiti.Tatjana Turalija, pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport, istaknula je kako Županija sustavno razvija sport na svom području, a to dokazuje i titula Europske regije sporta za 2024. godinu.

"Naš je imperativ ravnomjeran razvoj infrastrukture na cijelom području, pa ove godine, a i iduće ćemo, sufinanciramo i gradove i općine. Županija godinama iz proračuna izdvaja znatna sredstva u taj razvoj, a ujedno pomažemo klubovima i udrugama. Cilj nam je uvrstiti sport na sva područja županije, omogućiti da se sportom bavi svako dijete i razne dobne skupine, te osobe s poteškoćama, što je i cilj Europske regije sporta", kazala je pročelnica.

Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka, zahvalio je na potpori u vrijednosti od 50 tisuća eura namijenjenih za ugradnju reflektora na Sportskom centru Mačkamama koji koristi NK Mursa. "I Grad Osijek ulaže znatna sredstva u razvoj sportske infrastrukture na području grada, a ova su sredstva još jedna potvrda izvrsne suradnje Grada i Županije", poručio je Vulin.

Antun Galić, zamjenik gradonačelnika Đakova, istaknuo je kako će odobrena potpora (50 tisuća eura) biti iskorištena za uređenje budućih prostorija Šahovskog kluba Đakovo, kao i za pomoć dvjema đakovačkim sportskim udrugama. Naglasio je da ovo nije prvi put da Županija kao partner sudjeluje na uređenju sportskih objekata u Đakovu te podsjetio na uređenje multifunkcionalnog srednjoškolskog igrališta.

Načelnik Srećko Vuković rekao je da se Općina Bizovac brine za održavanje šest sportskih centara na svom području, a ovom prigodom zahvaljuje Županiji na odobrenju sredstava (pet tisuća eura) za uređenje krovišta, kao završnu fazu rekonstrukcije zgrade Nogometnog kluba "BSK Termia" Bizovac, gdje se okuplja veliki broj mladih.

Vatroslav Šrajer, predsjednik županijskog Teniskog saveza, zahvalio je Županiji, županu i pročelnici na konstantnom praćenju i ulaganju u sport i infrastrukturu te podsjetio da Teniski klub Donji Miholjac provodi program besplatne škole tenisa za djecu, a u tijeku je i izgradnja Županijskog sportskog centra. D. Kuštro
Josip Miletić

zamjenik župana

REGIJA SPORTA

Sredstva koja Županija dodjeljuje za kapitalna ulaganja u sportu ove su godine povećana u povodu Europske regije sporta, a bit će povećana i iduće godine, i to prije svega za izgradnju sportske infrastrukture. Na natječaj su se mogle javiti jedinice lokalne samouprave i klubovi kojima je odobreno nepunih 400 tisuća eura. Ovo je, naravno, samo jedna u nizu potpora koje daje Osječko-baranjska županija kako bi poboljšala sportsku infrastrukturu, unaprijedila kadar u klubovima i promovirala da je naša županija s pravim razlogom iduće godine Europska regija sporta.

Važni su brojni projekti koje želimo raditi kako bi se djeca mogla kvalitetno baviti sportom te ćemo nastaviti zajednički raditi na razvoju sporta. U proračunu Osječko-baranjske županije za ovu godinu za sufinanciranje kapitalnih ulaganja u sportske objekte i terene jedinica lokalne samouprave raspoređeno je 320 tisuća, a udrugama 76.500 eura.

Možda ste propustili...

ZAJEDNICA MOLITVA I RIJEČ – PODRUČNA ZAJEDNICA OSIJEK

Trodnevni seminar nove evangelizacije

DOČEK U TVRĐI

U Novu uz Parni valjak!

USVOJEN JE PRORAČUN GRADA OSIJEKA

Racionalnost uz nastavak realizacije bitnih projekata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JELENA KOVAČEVIĆ & DOMAGOJ SUŠAC - UMJETNICI / PROFESORI / PARTNERI

Kad si umjetnik, onda si
to 24 sata. Mi nikad ne
dođemo kući s posla

2

SPOMEN NA 16 UBIJENIH BRANITELJA

Bitka na Rosinjači obranila je Osijek

3

ZAVRŠNI SAJAM ANTIKVITETA U 2023.

O Dimitriju Popoviću,
kobasicama i sapunu