Crna kronika
AKCIJA SE NASTAVLJA SVAKODNEVNO

Konstantan lov policije na prebučna vozila
Objavljeno 19. rujna, 2023.
Prebučna vožnja u večernjim i noćnim satima konstanta je u Osijeku i drugim mjestima u Osječko-baranjskoj županiji. Svjesna je tog problema i policija, koja je u posljednje vrijeme na cestama zatekla podosta vozača s neispravnim "auspuhom" i ostalim nedopuštenim doradama na ispušnom sustavu. Tako su djelatnici PU osječko-baranjske od četvrtka do nedjelje proveli pojačan nadzor vozila, u cilju utvrđivanja prekršaja stvaranja prekomjerne buke.

Iz prometa je isključeno sedam vozača motocikla koji su obavili preinake na motociklima, najčešće na ispušnom sustavu uklanjanjem prigušivača zvuka, ugrađeni su ispušni sustavi koji nisu odobreni i homologirani, nedostaju osvrtna ogledala, registracijska pločica nije vidljiva ili je nepropisno postavljena. S pet motocikla su oduzete registracijske pločice, a dva su vozača odmah otklonila nedostatak, odnosno ugradila prigušivač zvuka.

Na dva automobila obavljen je tehnički pregled. Na jednom je utvrđeno deset većih nedostataka i dva opasna nedostatka, vozilo je isključeno iz prometa oduzimanjem registracijskih pločica, a kod drugog automobila bio je ugrađen ispušni sustav koji nije odobren i upisan u prometnu dozvolu. "Policajci na terenu nastavljaju s opisanim aktivnostima svakodnevno, a sve kako bi pridonijeli što većoj sigurnosti svih sudionika u prometu", priopćeno je. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike