Regija
MIMOHOD 58. VINKOVAČKIH JESENI

Defiliralo 2000 sudionika, raspjevanih i rasplesanih
Objavljeno 18. rujna, 2023.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

VINKOVCI - Bogato i prelijepo, u raskošnoj tradiciji, veselo, raspjevano i razigrano ovih je dana u Vinkovcima, a kao i svake godine, najljepše je u nedjelju, koja je u znaku svečanog mimohoda 58. Vinkovačkih jeseni. Nažalost, konjanika i zaprega nije bilo zbog preventivnih razloga vezanih uz ASK, a spremali su se, baš kao i svake godine, da pokažu svoje blago, gizdave lipicance.


Gromoglasno iz središnjega parka odjeknule su kubure Kuburaške udruge Maruševec, a potom je krenula i prethodnica mimohoda: Udruga mažoretkinja Općine Nuštar, Osječki puhački orkestar, zastave i grbovi koje su nosili sudionici Mladosti i ljepote Slavonije, garda Hrvatskog sokola Vinkovci, Vinkovački šokački rodovi, KUD Tkanica Vinkovci, Prva kandžijaška udruga Kruševica 2010., mandolinski orkestar "Okruk" Okrug Gornji i KUD Ethno Golubica Vinkovci. A za njima se nizali folkloraši....


“Kao i svake godine, imamo vrlo bogatu prethodnicu, a iza njih dolazi nam 61 folklorna skupina iz cijele Hrvatske i njih nekoliko iz dijaspore. Društvo do društva, raspjevano i razigrano, ponosno na bogatstvo tradicije koju predano čuvaju. Ukupno više od 2000 sudionika u mimohodu”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić. M.F.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT „RUŽIČASTE ZLOĆKE“

Invazivne vrste bit će uklonjene na tri lokacije

2

I PČELARSKA UDRUGA “BAGREM” ŽALI SE NA UVEZENI MED

Sve su učestalije krađe košnica

3

BIORAZGRADIVI OTPAD

Čeminac dijeli 144 kompostera