Regija
17. MIHOLJAČKI SAJAM - MJESTO OKUPLJANJA

Stiglo pedesetak izlagača
Objavljeno 18. rujna, 2023.
Sajam je održan u Perivoju Prandau-Mailath, nova je lokacija oduševila
DONJI MIHOLJACU sklopu obilježavanja Dana grada Donjeg Miholjca održan je Sajam obrtništva, podzetništva, poljoprivrede i turizma - 17. Miholjački sajam.Najveća gospodarska manifestacija Miholjštine na novoj lokaciji, u Perivoju Prandau-Mailath, oduševila je izlagače i posjetitelje. Ovaj događaj okupio je 50-ak izlagača koji su predstavili svoje proizvode i usluge. Na sajmu su sudjelovali su poduzetnici, obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge, srednja škola i pojedinci sa svojim rukotvorinama.

- Za Miholjac ovaj sajam znači mnogo, ali i za mene kao izlagača. Dolazim svake godine i za mene je to poseban događaj - rekao je Zvonimir Božić, koji je na štandu izložio sedam vrsta meda i ostale pčelinje proizvode.

Sajam nije uključio samo štandove s različitim proizvodima i uslugama, nego i bogat gastronomski i zabavni program. Posebna atrakcija bio je domaći kruh iz krušne peći s mašću i crvenom začinskom paprikom, ali i burger od crne slavonske svinje. Udruga gljivara, Udruga Kupusari i Gastroudruga Stara Drava pripremile su gljivarski gulaš, grah i čobanac. Posjetitelje sajma svojim su nastupom zabavili Gradska limena glazba i pučka pjevačka sekcija KUD-a ‘‘Matija Gubec‘‘ Donji Miholjac. Također, u vrijeme odražavanja Sajma za dobru pobrinuo se TS Čuvari noći.

Sajam je otvorio zamjenik župana Josip Miletić, koji je naglasio kako Osječko-baranjska županija potporama pomaže obrtništvo i poduzetništvo te će to činiti i ubuduće.

Gradonačelnik Goran Aladić zahvalio je izlagačima na vjernosti i istaknuo kako je broj obrta na području Grada već nekoliko godina u porastu.

- Uskoro će se pokrenuti nove investicijske aktivnosti u gradu, koje će u konačnici značiti i nova zapošljavanja. Riječ je o gradnji trgovačkog centra Plodine i očekuje se novih 40 radnih mjesta te otvaranju pogona za proizvodnju autodijelova, u kojem će se zaposliti oko 60 djelatnika - nabrojio je gradonačelnik Aladić.

Otvorenju Sajma je nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Donjeg Miholjca Dražen Trcović.

Nazočnima su se obratili i predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Stjepan Birović i direktorica Miholjačkog poduzetničkog centra Lokalne razvojne agencije Anela Šovagović.

- Nastojimo ovaj grad pretvoriti u turističku destinaciju, a to činimo i ovim sajmom. Nakon što su se otvorile granice sa susjednom Republikom Mađarskom, možemo osjetiti da se grad probudio. Susjedi Mađari posjećuju naše trgovine, ali i u industrijskoj zoni otvaraju tvornice. Nadam se da će dolaziti i izlagači iz Mađarske na naš sajam, ali i posjetitelji - kazala je Šovagović.

Snježana Fridl
Možda ste propustili...

U SJEĆANJE NA MARIJA, MARION-ANGELICU I GORDANU

Sportske igre hrvatskih branitelja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRHUNSKA ZABAVA

34. Ladimirevački divani

2

DONJI MIHOLJAC

Vrtićarci okitili božićno drvce

3

NA ADVENTSKOM VIJENCU U PARKU NA TRGU BANA ŠOKČEVIĆA

U Vinkovcima zapaljena
prva adventska svijeća,
svijeća nade i iščekivanja