Regija
OBILJEŽEN DAN OPĆINE VOĆIN

Nagodinu 10.000 € za otvaranje obrta
Objavljeno 18. rujna, 2023.
Odavanjem počasti nevinim voćinskim žrtvama i poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, svečanom sjednicom Općinskog vijeća i dodjelom javnih priznanja obilježen je Dan općine Voćin, blagdan Male Gospe. Svečanu sjednicu u Hrvatskom domu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Roko Perić pozdravivši sve nazočne. Riječ je potom preuzeo načelnik Predrag Filić, koji se u svom govoru prisjetio provedenih projekata, projekata koji su u tijeku i onih koje Općina Voćin planira u nadolazećem razdoblju.

- Mi smo općina koja ima dva vrtića, koja su popunjena do posljednjeg mjesta, što nije slučajno, jer smo najmlađa općina u Hrvatskoj, a to me posebno veseli. U visokoškolskom obrazovanju podupiremo sve naše studente stipendijama, koje smo sada i povećali. Podupiremo i nove obrte, danas s 3000, a od iduće godine to ćemo podupirati s 10.000 eura. Ono što je zaista lijepo i važno istaknuti jest da smo jedno od najposjećenijih mjesta ove godine u Slavoniji, s oko 100 tisuća posjetitelja, čemu uvelike pridonose naše svetište Gospi Voćinskoj i Geo info centar. Nedavno smo označili početak radova na objektu ugostiteljskog tipa, odnosno prve faze turističkog kompleksa na našim jezerima. U partnerstvu s Virovitičko-podravskom županijom i u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA u ožujku ove godine prijavili smo projekt pod nazivom Centar za starije osobe u Voćinu, ukupne vrijednosti 3.981.849,13 eura, uz intenzitet potpore od 100 posto. Projekt je odobren, a izgradnjom i opremanjem Centra za starije osobe u Voćinu cilj je osigurati dodatne kapacitete za smještaj starijih osoba koje su funkcionalno potpuno ovisne o pomoći druge osobe i osigurati pružanje izvaninstitucijskih usluga u zajednici kako bi se omogućio što duži ostanak starije osobe u njezinu domu – rekao je načelnik Filić te uputio zahvalu svima koji podupiru Općinu Voćin, kao i vijećnicima koji imaju razumijevanja i jednoglasno izglasavaju sve projekte koji su u interesu cijele općine i svih njezinih mještana. Na kraju je svim mještanima čestitao Dan općine, blagdan Male Gospe.

Dodijeljena su i javna priznanja. Dobitnici su Zlatne plakete Općine Voćin virovitičko-podravski župan Igor Andrović, Župa pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu i Ivan Ergović, predsjednik Uprave NEXE-a. Zahvalnice Općine Voćin dobili su Petar Simonović, Hrvoje Čović i Željko Felbar.

Dijana Stanić Rešicki
Možda ste propustili...

NA OBRONCIMA POKRAJ VIRJA

Mongolske borovnice i banane uz kukuruz

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA ‘’SLATKO ZAGORJE U NAŠICAMA’’

Ponudili zlevanku, štrukle, klipiće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA TRANŠA ZA PRODAJU

Grad Đakovo prodaje petnaestak nekretnina

2

JESTE LI SE SJETILI NA VRIJEME?

Stiže toplinski val, a instalateri klima-uređaja dijele odbijenice

3

BESPLATNE ULAZNICE ZA SVE OSNOVNOŠKOLCE

Na bazene u Belom od ovog četvrtka