Regija
TIJEKOM SUBOTNJE 'ŠPICE' HUMANITARNO-ZABAVNA AKCIJA

'Dobro je činiti dobro'
za Zvonimira Pajesku
Objavljeno 16. rujna, 2023.

ĐAKOVO – Đakovčani su se u subotnje prijepodne istovremeno i prošetali 'špicom' i činili dobro; na gradskom je korzu održana tradicionalna humanitarno-zabavna akcija „Dobro je činiti dobro“, a prihod s nje od prodaje prehrambenih i drugih proizvoda na tipiziranim štandovima ide sugrađaninu Zvonimiru Pajeski i njegovoj majci koji su proteklih mjeseci ostali bez doma, U Šenoinoj ulici, jer je izgorio u požaru.

Na drvenim su štandovima brojne udruge, političke stranke, pojedinci i drugi prodavali kolače i druge prehrambene proizvode, rukotvorine, keramičke magnete i dr. Istovremeno je tekao i glazbeno-plesni program u kojem su, ispred Gradskog podruma, nastupile vrtićke i druge skupine.

U dobroj atmosferi subotnje 'špice' i ove humanitarno-zabavne akcije lovci sa svih strana Đakovštine kuhali su čobanac, pa je i njegov miris golicao nosnice prolaznika i kupaca, odnosno kušača. Pekli su se i ćevapi, pa se tijekom akcije, na 'špici' moglo dobro i pojesti, a kod kuće 'osloboditi' od spravljanja objeda.  Održavanju akcije poslužilo je i lijepo vrijeme, a posjetili su ju mnogi, načinivši prijepodne od korza pravi ljudski mravinjak. S.Ž.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRHUNSKA ZABAVA

34. Ladimirevački divani

2

NA ADVENTSKOM VIJENCU U PARKU NA TRGU BANA ŠOKČEVIĆA

U Vinkovcima zapaljena
prva adventska svijeća,
svijeća nade i iščekivanja

3

DONJI MIHOLJAC

Vrtićarci okitili božićno drvce