Regija
POČINJE OBILJEŽAVANJA DANA POBJEDE

Našičani ne zaboravljaju Branka Glavaša, Slavka Maroda i Antuna Sertića
Objavljeno 16. rujna, 2023.
NAŠICE - Našice 21. rujna obilježavaju Dan pobjede nad tzv. JNA i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica. Obilježavanje počinje u subotu, 16. rujna, u 13 sati polaganjem vijenca ispred križa poginulim hrvatskim braniteljima u Breziku Našičkom. Program se nastavlja 3. sportskim igrama branitelja na nogometnom igralištu u Breziku Našičkom.

U spomen-sobi hrvatskih branitelja u Domu HV-a u Našicama, od utorka, 19. rujna, do četvrtka, 21. rujna, moći će se razgledati ‘‘Izložba fotografija iz Domovinskog rata‘‘.

Središnja proslava Dana pobjede nad tzv. JNA u Našicama održat će se u četvrtak, 21. rujna, a započet će obilaskom grobova branitelja koji su poginuli u oslobađanju našičke vojarne - Branka Glavaša, Slavka Maroda i Antuna Sertića. U 10.30 kod spomen-obilježja ‘’Uskrsla Hrvatska” na središnjem gradskom trgu počast poginulim našičkim braniteljima odat će polaznici i djelatnici Dječjeg vrtića “Zvončić”, a u 12 sati u predvorju OŠ kralja Tomislava bit će otvorena ‘’Izložba dokumenata i fotografija iz Domovinskog rata’’. U 17.30, nakon nastupa Gradske glazbe, kod spomen-obilježja ‘’Uskrsla Hrvatska’’ održat će se polaganje vijenaca, paljenje svijeća i zajednička molitva za sve poginule hrvatske branitelje. U 18.30 u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Našicama bit će misa za poginule našičke branitelje. S.F.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana