Osijek
ČETIRI DANA PROGRAMA ZA SVE DOBI

Retfala je moderna i poželjna za život
Objavljeno 16. rujna, 2023.
Grad Osijek ove je godine izdvojio 20 posto više sredstava za prioritete Retfale, počeli su i radovi u projektu “Osijek 4”

U četvrtak je počelo, a sutra (nedjelja) bit će zaključeno četverodnevno obilježavanje Dana gradske četvrti Retfala i crkvenog goda Župe Uzvišenja svetog Križa. Cijeli je niz događaja, a Marko Eljuga, predsjednik Vijeća te GČ, jedne od najvećih u Osijeku, sa zadovoljstvom će istaknuti kako su u obilježavanje i aktivnosti uključeni svi Retfalčani, od najmlađih, koji idu u vrtiće, do retfalačkih umirovljenika.Eljuga je bio domaćin svečane sjednice Vijeća, održane u četvrtak, kojom prigodom se rezimiraju realizirani komunalni projekti, otkrivaju planovi.

Voda i odvodnja


- Kada se govori o investicijama, a za što smo zahvalni gradonačelniku Ivanu Radiću, njegovim službama i gradskim komunalnim tvrtkama, obavljamo sve one poslove koji su vezani uz neprestano poboljšavanje standarda naše svakodnevnice. Dakle, to su rekonstrukcije nogostupa i kolnika, postavljanje nove komunalne opreme, javne rasvjete, pa i sprava za fitness na otvorenom. Rješavamo, planiranjem i izgradnjom novih, uočene probleme s nedostatnim brojem parkirališnih mjesta u našim naseljima Vijencu Petrove gore, Vijencu Dinare i Ljudevita Posavskog - izdvojio je Eljuga.

Uime gradonačelnika i gradske službe, Retfalčane pozdravlja Antonio Lozančić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu. On podsjeća kako je i ovoj GČ za njezine prioritete u ovoj godini dostupno 20 posto više sredstava iz gradskog proračuna nego prošle godine. Izdvojit će i početak kapitalne investicije tvrtke Vodovod, koja se u okviru projekta "Osijek 4" realizira u Retfali. Riječ je o rekonstrukciji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Sljemenskoj, Kolodvorskoj i Kapelskoj. Još jedan veliki projekt Vodovoda je rješavanje problema sustava odvodnje i vodoopskrbe u Ulici Bele Bartoka.

Naravno da je tom prigodom spomenut i novi stadion, kao i izgradnja nove gimnazije.

Đir po Retfali


- Retfala je moderna, komunalno opremljena, jedna od najpoželjnijih lokacija za život u našem gradu, na što smo mi Retfalačani jako ponosni. Novi stadion dodao je europsku, pa i svjetsku, dimenziju, a i nova gimanzija će samo zaokružiti taj pozitivni trend - istaknuo je Eljuga.

Svetom misom za učenike, a potom i polaganjem vijenaca u čast poginulim braniteljima zaokružen je prvi dan. Ovogodišnja posebnost proslave je što je niz sadržaja - sjajno zamišljenih sportskih susreta, radionica, edukacija, glazbe i zabave - raširen cijelom gradskom četvrti.

Jučerašnji dan donio je i Sajam učenika osnovnih škola Retfala i Ivana Filipovića, kuhao se grah u okviru Food Cornera. Dan je zaključen Kinom pod zvijezdama - na Vijencu Petrove gore, uz napitke i kokice, prikazan je film "Top Gun - Maverick".

Subota donosi niz sportskih natjecanja, jedno od njih revijalna je nogometna utakmica učenika dviju retfalačkih osnovnih škola, i to uz Opus Arenu, na pomoćnom terenu NK Osijek. Subota će biti zaključena uz boćalište druženjem pod zvijezdama.

- U nedjelju pozivam na "Đir po Retfali", obiteljska je to biciklijada kojom prigodom ćemo voziti bicikle gotovo svim ulicama Retfale. Startamo u 9.30 na Vijencu Petrove gore - poziva Eljuga.

Zaključno kaže kako su u središtu ove četverodnevne proslave Retfalčanke i Retfalčani. Zato je program i osmišljen tako da “prošeće” Retfalom, a vodili su računa i da sadržaja ima za sve dobne skupine, od najmlađih do umirovljenika.

Dario Kuštro
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana