TvObzor
QUARRY

Vrhunska serija koja odnosi u 1970-e
Objavljeno 15. rujna, 2023.

Kad se američki marinac Mac “Quarry” Conway vratio kući u Memphis 1972., nakon sudjelovanja u Vijetnamskom ratu, otkriva kako ga nitko ne dočekuje raširenih ruku, ne samo kad je u pitanju obitelj nego i javnost, koja ga prezire zbog navodnog počinjenja ratnog zločina, tzv. masakra u Quan Thangu.Uz to, on se mora nositi sa svime što je doživio i svjedočio u ratu i ponovno se adaptirati na civilni život. Dok pokušava pronaći posao kako bi riješio financijsku situaciju, Quarry biva uvučen u mrežu ubojstava i korupcije koja se proteže dužinom rijeke Mississippi. Sve krene kad zanimanje za njega pokaže The Broker, lukavi, tajnoviti šef bande. Naime, Mac nije bio samo jednom u Vijetnamu nego se jednom vratio kući, pokušao živjeti dalje, ali neuspješno, što ga je navelo da ode i drugi put u pakao rata na drugi kraj svijeta. Ni činjenica da ima prekrasnu suprugu koja ga obožava i udoban dom s bazenom, koji je sam sagradio... ništa od toga mu nije bilo dovoljno da se vrati u normalu, nakon svega što je doživio kao vojnik.

Kad mu The Broker priđe i ponudi mu posao plaćenog ubojice, on odbija, no ubrzo otkriva da je isti posao prihvatio njegov najbolji prijatelj Moses, čovjek koji mu je spasio život u Vijetnamu. I on ima jednake probleme kao Quarry, i financijske i emocionalne. Budući da ne može dopustiti da se Mosesu nešto loše dogodi, odluči mu biti podrška u obavljanju prljavog posla. Nažalost, to se baš i ne odvije onako kako su planirali, što za sobom povlači niz nimalo ugodnih situacija za Quarryja, ali i njegovu suprugu. U isto vrijeme, on otkriva i nešto posve neočekivano o svojem braku, što mu dodatno zakomplicira život. Paralelno gledamo i njegove flashbackove na događaje u Vijetnamu, koji nam dodatno pojašnjavaju njegove postupke i odluke.

Ova je sjajna serija rađena prema romanima Maxa Allana Collinsa (“Road to Perdition”). Glavni glumac Logan Marshall-Green apsolutno je sjajan i nosi cijelu seriju, duboko zaronjen u lik Quarryja. Glumački je serija besprijekorna, kao i kad je riječ o scenografiji, kostimografiji i produkciji, koja oživljava 1970-e na jugu SAD-a tako dobro da je gotovo moguće namirisati pojedine scene. Uz to, seriju krasi i fantastična glazba, koja reflektira Quarryjevu ljubav prema bluesu. Obvezno štivo za ljubitelje vrhunske TV produkcije.
Tanja Kvorka
ŽANR: drama

AUTOR: G. Gordy, M. Fuller

ULOGE: Logan Marshall-Green, Jodi

Balfour, Peter Mullan, Damon Herriman

MREŽA: HBO

DATUM: 2016.

EPIZODA: 8

Možda ste propustili...

“SVIJET U PLAMENU” NA HTV3

Užas izbijanja rata

DRUGA POLUFINALNA EMISIJA “SUPERTALENTA”

Prava bitka zlatnih gumbova

POVIJESNA DRAMA “JEANNE DU BARRY”

Johnny Depp vratio se na velika platna kao Luj XV.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TOMISLAV MIHAC KOVAČIC I PETAR ŠIMČIĆ /OGENJ/

Dobra glazba i iskrena emocija nemaju jezične barijere

2

“MODERNA VREMENA” SRIJEDOM NA HTV1

Novi serijal o povijesti hrvatskog dizajna

3

DRUGA POLUFINALNA EMISIJA “SUPERTALENTA”

Prava bitka zlatnih gumbova