TvObzor
HRT OD 18. RUJNA PRIKAZUJE ŠPANJOLSKU SERIJU “LA PROMESA”

U potrazi za ubojicom i ljubavlju
Objavljeno 15. rujna, 2023.
Tijekom vjenčanja sve ide prema planu sve dok Manuel ne izvede predstavu sa svojim avionom dvokrilcem

Španjolsku seriju “La Promesa”, čija je radnja smještena u pokrajini Córdoba 1913. godine, Hrvatska radiotelevizija (HRT) prikazuje od ponedjeljka, 18. rujna, u 13.15, na Prvom programu (HRT-HTV1).Dok Europom vladaju nemiri, život na plemićkom imanju La Promesa u vlasništvu obitelji Luján ne može biti mirniji - bar se tako čini. Obitelj se priprema za proslavu jednog od najvažnijih događaja u španjolskom viskom društvu - vjenčanje Tomása, najstarijeg sina grofa Lujána, i kćeri jedne od najimućnijih obitelji u zemlji. Međutim, obitelj Luján zna kako je ovo ugovoreni brak koji bi obitelj trebao spasiti od financijske propasti.

U međuvremenu, zagonetna mlada Jana počinje raditi na La Promesi te kao sluškinja pomaže tijekom priprema za vjenčanje. Dok luta zdanjem, susreće Manuela, grofova najmlađeg sina i Tomásova polubrata. Susret je to koji neće moći zaboraviti... Grofica na dan vjenčanja ne može skriti svoje nezadovoljstvo budući da je ona htjela da mladoženja zapravo bude njezin sin Manuel. Njezino nezadovoljstvo sve više raste, a nakon njezina ispada bijesa Jana dobiva otkaz.

Tijekom vjenčanja sve ide prema planu sve dok Manuel ne izvede predstavu sa svojim avionom dvokrilcem te pokaže nevjerojatne akrobatske vještine, a slavlje se prekida kad izgubi kontrolu i sruši se nedaleko od imanja. Jana je vidjela što se dogodilo te pohita na mjesto nesreće kako bi spasila Manuela. Grof ponudi Jani velikodušnu nagradu u znak zahvalnosti, ali onda zatraži samo da je vrate na posao. Obitelj to ne zna, ali Jana cijelo vrijeme ima plan osvetiti ubojstvo svoje majke koje se dogodilo prije 15 godina te želi pronaći svog mlađeg brata koji je iste večeri otet. Jedini trag koji Jana ima vodi je do velebnog zdanja La Promesa u koje se želi infiltrirati te pronaći ubojicu... Ali i naći ljubav u Manuelovom zagrljaju.

Idućeg dana još jedan nesretni događaj unese pomutnju na imanje. Tomás je pronađen mrtav. Narednik Conrado, pripadnik civilne garde, odlučan je u svom naumu da pronađe ubojicu, a svi dokazi upućuju na Janu jer ona je posljednja osoba s kojom je Tomás prije smrti razgovarao. Tijekom tajnog sastanka Jana je povjerila Tomásu stvarni razlog zbog kojeg se zaposlila na imanju, a on je priznao da zna tko je ubojica, ali da treba još dokaza kako bi bio posve siguran. Obećao je Jani da će joj pomoći te joj dao svoj vjenčani prsten kao zalog.

U telenoveli “La Promesa”, čiji je kreator Josep Cister Rubio, glume Ana Garcés (Jana), Eva Martín (Cruz), Manuel Regueiro (Alonso), Carmen Asecas (Catalina), Arturo Sancho (Manuel), Alicia Bercán (Leonor), Xavi Lock (Curro) i Antonio Velazquez (Mauro). D.M.
Možda ste propustili...

PRVU SEZONU KRIMINALISTIČKE SERIJE POGLEDAJTE 7. LIPNJA

“Potraga za zločincem” na HRT-u

U DOMAĆIM KINIMA ZAIGRALI “PROMATRAČI” S DAKOTOM FANNING

Horor-fantazija u šumskim bespućima

POSEBNA EMISIJA NA HTV1 I HTV4

Rasplet izborne noći

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: MARIO VRBANAC, DISKORDIA

53DE ima veliki potencijal obogatiti kulturnu i zabavnu ponudu u Petrinji i šire

2

SPECIJALITET IZ SPORTSKE REDAKCIJE NOVE TV

Dosad najzabavnije praćenje Eura

3

PRVU SEZONU KRIMINALISTIČKE SERIJE POGLEDAJTE 7. LIPNJA

“Potraga za zločincem” na HRT-u