Osijek
OVI SU RADOVI ZAVRŠENI

Nakon staza u “Zobundžiji” slijedi nastavak investicija
Objavljeno 13. rujna, 2023.
Gradonačelnik je najavio i rekostrukciju središta Osijeka, zgrade HNK-a te tržnice

Nastavljen je prošlogodišnji niz investicija u Gradsku četvrt Gornji grad. Upravo je završeno više od pola kilometra staza u Naselju Gorana Zobundžije, u što je, kazao je gradonačelnik Ivan Radić, utrošeno 100.000 eura. Zajedno sa suradnicima iz gradskih tvrtki i Lukom Došenom, predsjednikom Vijeća GČ Gornji grad, gradonačelnik je obišao završetak radova u tom naselju.- Novi je asfalt, novi su rubnjaci i nova posteljica postavljeni u dva i pol mjeseca. U Gradsku četvrt Gornji grad ove smo godine ulagali, govorim o nogostupu na Vijencu Augusta Cesarca između DV Latica i Osnovnu školu Vladimira Becića, također u Stepinčevoj. Nastavak je to niza radova koji su lani odrađeni - novi su nogostup i parkirališta u Hrvatske Republike od 135.000 eura, a na Vijencu A. Cesarca novi su kolnik, nogostup i parkirališna mjesta. Planiramo ove godine sanirati nogostup u Ilirskoj, radili smo i nogostupe u Našičkom naselju te na Gornjodravskoj obali. Naravno, nema stajanja - kazao je Radić.


Od većih kapitalnih investicija gradonačelnik je podsjetio da dograđuju DV Latica s 930.000 eura, od kojih je više od 400.000 eura nepovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. U tijeku je i projekt Osijek IV, u kojem Vodovod radi investiciju veću od 20 milijuna eura.

- Na Gundulićevu se u Gornjem gradu odnosi izdvajanje iznosa od 6,5 milijuna eura. Projektom Osijek IV obuhvaćamo je 7500 građana i smanjit će se gubitci za 25 posto, a svi će dobiti daljinsko očitavanje vodomjera. Moderniziramo tramvajski sustav vrijedan više od 30 milijuna eura. U Gornjem gradu već su izvedeni radovi od Radićeve, Kašićeve, Kačićeve, dio Strossmayerove, a to je preduvjet za dolazak deset novih niskopodnih tramvaja za koje smo potpisali ugovor od 25 milijuna eura. Prvi dolazi u proljeće 2025. godine. Napravili smo idejno rješenje za proširenje OŠ V. Becića jer želimo da sva naša djeca idu u jednosmjensku nastavu. Najveći gornjogradski kapitalni infrastrukturni objekt - podvožnjak na Čepinskoj, vrijedan 8,1 milijun eura - otvoren je i skraćeno je svakodnevno ukupno dvoipolsatno čekanje na rampi, a istovremeno smo dobili lijep ulaz u Osijek odnosno Gornj grad. Novi su projekti pred nama u gornjogradskim naseljima, a kao kapitalni bih izdvojio onaj s kojim planiramo rekonstrukciju cijelog središta grada, rekonstrukciju tržnice i rekonstrukciju Hrvatskog narodnog kazališta Osijek. Zahvalan sam vijećnicima Četvrti, uostalom ovo su sve bile njihove inicijative - najavio je Radić.

Stanarka Lucija Rukavina desetak godina živi na Vijencu Gorana Zobundžije i smatra da je ovim puno učinjeno jer su im, istaknula je, nogostupi bili loši, a time i opasni. Gradonačelnik se rado zadržao u razgovoru sa stanovnicima poslušavši njihove nove ideje i prijedloge.

Darko Pejić
DVIJE ZEBRE
Direktor Unikoma Igor Pandžić navodi da je izgrađeno 560 metara pločnika širine 1,35 metara, a sanirali su i prilaze prema 20-ak zgrada. Predsjednik Gradske četvrti Gornji grad zahvalio je što je Grad ušao u investicije, kao i u uređenje ovog naselja, čime su povećali razinu sigurnosti jer imaju i dvije nove zebre, a ujedno su i legalizirali parkinge, pa više nitko nije u prekršaju sa stajanjem. Dodao je Došen da su participirali s 9000 eura u radovima iz sredstava za prioritete Četvrti, te je gradonačelniku zahvalio na radovima s kojima nastavljaju na poboljšanju infrastruktre i Gornjem gradu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JELENA KOVAČEVIĆ & DOMAGOJ SUŠAC - UMJETNICI / PROFESORI / PARTNERI

Kad si umjetnik, onda si
to 24 sata. Mi nikad ne
dođemo kući s posla

2

SPOMEN NA 16 UBIJENIH BRANITELJA

Bitka na Rosinjači obranila je Osijek

3

ZAVRŠNI SAJAM ANTIKVITETA U 2023.

O Dimitriju Popoviću,
kobasicama i sapunu