Osijek
OD ČETVRTKA DO NEDJELJE

Bogat program za Dan GČ Retfala
Objavljeno 14. rujna, 2023.
Fešta je stala u Donjem gradu, a nastavlja se od četvrtka u Retfali, koja slavi dan svoje gradske četvrti. Ovo naselje postalo je dijelom Osijeka 1947. godine, a današnja Retfala je gradska četvrt ugodnog življenja, uređeni urbani prostor primjeren za model obiteljskog stanovanja.

Program započinje u četvrtak u 11 sati svetom misom za učenike osnovnih škola u crkvi Uzvišenja sv. Križa. U 16 sati je na Retfalačkom groblju polaganje vijenaca poginulim braniteljima i sugrađanima uz počasnu stražu DVD-a Retfala, a u 16.30 je svečana sjednica Vijeća GČ Retfala. Nakon svete mise u 18.30 sati, u 20.30 je "Retfalačka runda" - party u cafe-baru PI, cafe-baru RTF, cafe-baru PLUS i slastičarnici "Nadalina".

Petak je u 9 sati malonogometn turnir vrtića Sunčica i Jelenko u Kolodvorskoj 61A. U 17.30 su boćarski turnir u Boćarskom domu Retfala u "žutom" naselju i Food Corner - revijalno kuhanje graha i podjela građanima uz Boćarski dom. U Ulici Ljudevita Posavskog, uz kućne brojeve 13, 15, 17 i 19, na nogostupu, održava se sajam učenika OŠ Retfala i OŠ Ivan Filipović. Na svoje će u 20.30 na Vijencu Petrove gore doći filmoljupci, i to u Kinu pod zvijezdama.

Subota počinje u 9 sati turnirom odbojke na pijesku u "žutom" naselju, a u 9.30 je na Trgu hrvatskih branitelja prezentacija rada udruga s područja Gradske četvrti Retfala te mjerenje tlaka i šećera u krvi. DVD u 10 sati otvara svoja vrata građanima, a u isto vrijeme u Šokačkoj 1 počinje turnir u belotu te 2. Memorijalni šahovski turnir "Pero Orešković", u Strossmayeroj 200. U 14.30 sati se na pomoćnom igralištu Opus Arene igra revijalna nogometna utakmica učenika OŠ Retfala i OŠ Ivan Filipović. Basketaši će se u 16 sati okušati na turniru kod Boćarskog doma. U 17 sati u subotu, kod parka za pse, održava se edukacija za vlasnike kućnih ljubimaca, a u 18 sati počinje Retfalačka noć pod zvijezdama - nastup DJ i banda uz osvježavajuće napitke, na košarkaškom terenu kod Boćarskog igrališta.

Nedjelju će od 9.30 otvoriti odbojkaši/ce na svom turniru, a u 9.30 je biciklijada "ĐIR PO RETFALI", start je na Vijencu i vozi se do Moto nautičkog kluba Retfala. U 18.30 je zabava umirovljenika u Strossmayerovoj 200. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRHUNAC JE VODENOG VALA

Drava poplavila lijevu obalu, na oprezu u vikend-naselju

2

NISU ZA PUTNIKE, NEGO ZA OBUKU NOVIH VOZAČA

Tramvaji su opet na tračnicama

3

NA POTEZU OD PRENJSKE DO KOZJAČKE

Vodovodni radovi u Kolodvorskoj ulici