Crna kronika
NA ĐURĐEVAČKOM PODRUČJU

Usred šume niknula plantaža marihuane
Objavljeno 14. rujna, 2023.
Pravi razmjeri plantaže marihuane vide se tek na snimci policijskog drona. Naime, Koprivničko-križevačka policija uhitila je i prijavila tri muškaraca zbog uzgoja indijske konoplje na širem đurđevačkom području. Pretragom kuće i zemljišne parcele pronađeno je i oduzeto 1230 stabljika konoplje.

Policija je priopćila da je provedeno kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom, 25-godišnjakom i 52-godišnjakinjom s područja Bjelovarsko-bilogorske županije zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Utvrđeno je da su od svibnja do rujna ove godine na širem đurđevačkom području neovlašteno uzgajali stabljike indijske konoplje u svrhu proizvodnje droge marihuane, dodaju iz PU. Pretragom kuće, drugih prostorija i zemljišne parcele pronađeno je i oduzeto 1230 stabljika indijske konoplje, visine od 80 do 250 centimetara.


- Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te pomaganja u počinjenju kaznenog djela protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 29-godišnjak i 25-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku, a 52-godišnjakinja će biti procesuirana redovitim putem - priopćava policija. H
UHITILI GA ZBOG 317 GRAMA MARIHUANE
Zapljene marihuane bilo je i u Slavonskom Brodu. Kako je priopćila policija, inspektori su u utorak dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom s područja Slavonskog Broda, a tijekom istraživanja osumnjičenik je policijskim službenicima predao 317 grama droge marihuana i dvije digitalne vage. Protiv osumnjičenog 25-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Možda ste propustili...