Regija
DAN HRVATSKIH BRANITELJA POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE

Vijenci, mimohod pobjednika i program u Vojarni 123. brigade HV
Objavljeno 13. rujna, 2023.

POŽEGA - Jedan od važnijih povijesnih datuma za Požeško-slavonsku županiju svakako je 17. rujna 1991. godine, dan kada je oslobođena današnja vojarna 123. brigade Hrvatske vojske Požega. Taj dan proglašen je Danom hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije, koji će svečano biti obilježen predstojeće nedjelje.


 „Nadamo se da će i u budućnosti ostati trag i da će se ovaj dan obilježavati kao Dan hrvatskih branitelja. Svjesni smo da nas je svakim danom sve manje, a ako s nama ode taj dan, onda i nismo postojali. Iz toga razloga zahvaljujem se Požeško-slavonskoj županiji koja je prepoznala važnost toga datuma te županici Antoniji Jozić koja nas prati i time nastavlja tu tradiciju.“, rekao je Tomica Galović, predsjednik Županijske podružnice UHDDR na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljen program obilježavanja, uz poziv svim braniteljima, ali i građanima da se pridruže svečanostima.

„Taj datum je Skupština Požeško-slavonske županije uspostavila kao Dan hrvatskih branitelja naše županije. Uistinu sam sretna i ponosna što osim Županije u toj potpori i obilježavanju sudjeluju sve općine i gradovi. Pozivamo sve naše hrvatske branitelje, sve one koji su u tim trenutcima dali najviše, koji su dali svoje srce za uspostavu Republike Hrvatske. Naravno pozivamo i sve građane da se priključe tom lijepom okupljanju.”, rekla je tom prigodom županica Antonija Jozić.


Svečanost počinje polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu 123. brigade, nakon čega će uslijediti Mimohod pobjednika prema Vojarni 123. brigade HV. Na čelu kolone bit će hrvatska zastava i sve zastave braniteljskih udruga, zatim gradska glazba i povijesne postrojbe. Program obilježavanja održat će se u Vojarni, a sveta misa u kapelici u sklopu Vojarne s početkom 10 sati, najavio je Antun Mandić, tajnik Županijske podružnice UHDDR. (B.S.T.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana