Mozaik
PREMIJERA FILMA “SMRT DJEVOJČICE SA ŽIGICAMA”

Kulenović: Film je krimić,
recimo, mediteranski noir
Objavljeno 14. rujna, 2023.
Nakon što je izazvao veliko zanimanje publike na festivalima u Puli, Sarajevu i Rabu, kriminalistički film "Smrt djevojčice sa žigicama" redatelja Gorana Kulenovića doživio je i zagrebačku premijeru. Film se temelji na istoimenom hit-romanu Zorana Ferića, koji je s Kulenovićem i napisao uzbudljiv scenarij o ubojstvu lokalne prostitutke na malom otoku. Napeta priča prati patologa Feru, kojeg glumi Ozren Grabarić, netom rastavljenog 40-godišnjaka, koji dolazi u otočni grad na sprovod kćeri svojeg prijatelja iz djetinjstva. Film će se od četvrtka moći gledati u kinima, a u njemu, među ostalima, nastupaju i Jelena Lopatić, Goran Navojec, Borko Perić, Slavko Juraga, Luka Petrušić i Slavko Sobin.

- Film je krimić, makar tu ima i puno drugih slojeva. Mogao bih ga najprije prispodobiti s nekakvim skandinavskim noir filmom, ovo je, recimo, mediteranski noir. Osim što je krimić, tu su i snažne socijalne poruke i osobne drame. Svašta ima unutra - izjavio je Goran Kulenović za Vijesti iz kulture HRT-a.

- Mislim da je to sjajno svakome tko voli Ferićeve romane. Potrebno je da to gledamo u mediju filma, toliko je sočan u čitanju da ga je gušt vidjeti uprizorenog - istaknula je glumica Jelena Lopatić.

Slavko Sobin je napomenuo da je "čast izgovarati Ferićeve rečenice".

- S Kulenovićem radim već dugo. Ima neko povjerenje u mene, makar ne znam zašto - našalio se Sobin. T.K.
Možda ste propustili...

DOŠAO JE RED I NA NAJMLAĐE

Prvi put “TheVoice: Kids”

MATTEL PREDSTAVIO LUTKE

Barbie postaje i sportašica

PRVI SLOVENSKI FILM U SLATINSKOM KINU

Druženje u kinu uz ekipu filma "Probudi me"

Najčitanije iz rubrike