Dome slatki dome
KUĆANSKI UREĐAJI

Inovacije u dizajnu, prednosti za korisnike
Objavljeno 14. rujna, 2023.
Inovativan dizajn pokazuje pročišćivač zraka koji se može koristiti i kao bočni stol i lampa za raspoloženje

IDEA je jedan od najprestižnijih svjetskih programa dodjele nagrada za dizajn, a organizira ga Društvo industrijskih dizajnera Amerike (IDSA) u New Yorku. Ove godine odabrani su pobjednici u raznim kategorijama, uključujući i kućanstvo. Ključni kriteriji su inovacije u dizajnu, prednosti za korisnike i korist za društvo. Priznanje za izvanredan dizajn dobili su, među ostalima, pročišćivač zraka koji se može koristiti i kao bočni stol i lampa za raspoloženje, a nagrađen je brončanom nagradom. S personaliziranim performansama i opcijama dizajna, kao i kompaktnim oblikom, LG-ev pročišćivač zraka može se prilagoditi svakom interijeru i idealan je za manje prostore.

,

Inovativni TV koji ima prvi savitljivi OLED ekran od 42 inča na svijetu nudi novu razinu prilagodljivosti zaslona – njegov samoosvjetljujući zaslon može prijeći od potpuno ravnog do potpuno zakrivljenog jednim pritiskom na gumb. Tehnologija je usmjerena na korisničko iskustvo i estetiku. Nagrađeni su i uređaj za čišćenje odjeće koji udovoljava potrebama korisnika koji žele bržu i jednostavniju njegu odjeće, a koristi se AI-jem za pružanje praktičnog higijenskog iskustva upravljanja odjećom.Pročišćivač vode ima ugrađeni dizajn koji instalira modul za pročišćivanje vode ispod sudopera i usklađuje se s kuhinjskim prostorom omogućujući korisniku odabir boje slavine prema vlastitim željama i ukusu. Praktičan dizajn integrirane perilice i sušilice očituje se visinom utora, koja se prilagođava svakom korisniku, i kontrolnom pločom za upravljanje perilicom i sušilicom. Bespoke Jet Bot AI+ poboljšava autonomne funkcije vožnje s pomoću pametne, AI kontrole te prepoznavanjem i razlikovanjem prepreka s pomoću 3D senzora. Novi 8K televizor s beskonačnim zaslonom stvara impresivno iskustvo. Daljinski upravljač za televizor sa solarnim panelom služi za praktično punjenje umjesto upotrebe jednokratnih baterija.Dizajni koji uzimaju u obzir pristupačnost i okruženje proglašeni su istaknutim finalistima, uključujući funkciju koja omogućuje upravljanje TV zaslonom i titlovima na temelju prepoznavanja gesta kako bi se poboljšalo iskustvo gledanja korisnika s oštećenjem sluha.

 
Marin REŽIĆ
Iznimna postignuća
IDEA je jedan od vodećih svjetskih programa dodjele nagrada za dizajn, koji prepoznaje iznimna postignuća u području industrijskog dizajna, uzimajući u obzir različite čimbenike, koji se odnose na strategiju dizajna, digitalnu interakciju, okoliš i društveni utjecaj, prilikom odabira dobitnika nagrada.

Možda ste propustili...

VRT: VRIJESAK ZA HLADNU SEZONU

Ljekoviti grm voli zimu

MODUL ZA UKLANJANJE NEUGODNIH MIRISA

Dodatna svježina u kupaonici

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIZAJN: KAKO ODABRATI KAMIN

Oblik ložišta pomno odabrati

2

STANOVANJE: PRAKTIČNO I UDOBRO

Kauč na razvlačenje nikad nije naodmet

3

LIFESTYLE XGIMI MOGO 2 PRO

Kokice i film uz najnoviji potpuno prijenosni projektor