Crna kronika
NEPOPRAVLJIVI VOZAČ IZ GAŠINACA

Kazna je iznad 5000 eura, on uporno auto vozi pijan
Objavljeno 13. rujna, 2023.
Recidivist, kojem je vozačka dozvola ukinuta, je imao 3,08 promila alkohola u krvi

Iako se kazne i po nekoliko tisuća eura, a moguć je i zatvor, pojedini vozači ne odustaju već i dalje sjedaju pijani za upravljače svojih ili posuđenih automobila. Zbog pijane vožnje postaju prijetnja, ne samo za sebe, već i druge sudionike u prometu, jednog takvol "kapitalca" na cesti je zatekla policijska prometna patrola.Kako priopćava Policijska uprava osječko-baranjska, u ponedjeljak u 23,18 sati u Đakovu, u redovitom nadzoru prometa, za upravljačem automobila, zatečen je 61-godišnjak iz Gašinaca. Policajcima je odmah, nakon otvaranja prozora, bilo jasno kako je vozač pijan, a to je i potvrdio alkotest. Uređaj je pokazao kako 61-godišnjak u krvi ima visokih 3,08 promila alkohola u krvi. Po 61-godišnjaka iz Gašinaca tu je vožnja završila, a prijava se dopunila nakon saznanja da je riječ o vozaču kojem je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova. Vozač je potom uhićen i odveden na triježnjenjem, te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao. Policija je pozbrajala prekršaje koje je vozač napravio pa je nadležnom sudu poslala prijedlog u kojem se traži plaćanje maksimalnih 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i upis dodatnih 6 negativnih bodova. Ova zabrana vožnje bi se aktivirala u trenutku kada 61-godišnjak jednog dana, i ako, bude položio vozački ispit.

Još jedan pijani vozač iz đakovačkog kraja završio je u policijskom izvješću, ovoga puta zbog priometne nesreće koju je skrivio. Između Đakova i Dragotina u ponedjeljak u 12,50 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Naime, 60-godišnjak je upravljao automobilom i uslijed neprilagođene brzine sletio je s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,19 promila alkohola u krvi. Vozač je morao na triježnjenje te mu sada prijeti plaćanje 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i upis 6 bodova.

Pijanih vozača bilo je i u Požegi, a najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu oko 20.35 sati u Požegi u Ulici Arslanovci, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,11 promila upravljao 42-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 42-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Milan Bugarić
UDARIO U VRATA
U policijskim izvješćima izdvaja se i jedna neobična prometna nesreća koja se dogodila u Slatini, a teško je ozlijeđen vozač bicikla. Kako priopćava Policijska uprava virovitičko-podravska, nesreća se zbila u subotu oko 10 sati, kada je vozač automobila otvorio vrata svog vozila, i to u trenutku kada je njegov automobil obilazio 64-godišnji biciklist. Zbog naglog otvaranja, u vrata je pedalom bicikla, udario 64-godišnjak koji je potom, zajedno s biciklom, pao na kolnik. Očevid na mjestu ove nesreće obavili su djelatnici Policijske postaje Slatina. Policija ovim putem upozorava sve vozače na povećani oprez, kako se ova, ali i slične prometne nesreće ne bi ponovile.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike