Regija
ODRŽAN KUP HRVATSKE GLUHIH U KUGLANJU

ŠUG Nova Gadiška osvojio zlato
Objavljeno 12. rujna, 2023.
NOVA GRADIŠKANa Kupu Hrvatske gluhih u kuglanju za žene i muškarce u organizaciji Sportskog saveza gluhih Nova Gradiška okupilo se 10 muških ekipa na kuglani Vijuš u Slavonskome Brodu. Prvo mjesto osvojila je Športska udruga gluhih Nova Gradiška i time se, nakon što su bili prvi u II. Hrvatskoj kuglačkoj ligi gluhih u travnju ove godine u Zagrebu, okitila dvostrukom krunom - prvenstva i Kupa. Ovo je lijep oproštaj za ŠUG Nova Gradiška koji, po novom Zakonu o sportu, od iduće godine nema pravo nastupa kao udruga, već mora biti registrirani kuglački klub.Tako će od 2024. rad početi novoregistrirani KK Maksim Staro Petrovo Selo, koji će sudjelovati na natjecanjima.

Muška ekipa KK Slavonija Nova Gradiska osvojila je 3. mjesto u Kupu Hrvatske gluhih, a ženska ekipa 2. mjesto u Kupu Hrvatske gluhih. Ovo je doista veliki uspjeh novogradiških kuglača kuglačica u kratko vrijeme: 3 osvojena pehara i 14 osvojenih medalja, kažu u udruzi i podsjećaju da je muška ekipa KK Nova Gradiška u 2023. godini bila je 3. u I. Hrvatskoj kuglačkoj ligi gluhih, a KK Slavonija Nova Gradiška, ženska ekipa, bila je 4. ekipa u Hrvatskoj. Uspjeha su, dodaju, imali i u drugim sportovima: futsalu (mali nogomet), stolnom tenisu, pikadu, cageballu (nogometni kavez).

Nakon Kupa Hrvatske održana je izborna skupština Hrvatskog kuglačkog saveza gluhih, također u prostoru kuglane Vijuš. Za novoga predsjednika jednoglasnom je odlukom izabran Josip Bošnjak. D.S.R.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAGIČNI DAN KOJI SE NEIZBRISIVO UREZAO U PAMĆENJE

Sjećanje na pogibiju 11 branitelja na Papuku

2

BEZ NJE JE BLAGDANSKI STOL VEĆINI NEZAMISLIV

Ribe će biti dovoljno - cijena šarana oko 5,20 €/kilogram?

3

PREKOGRANIČNA SURADNJA

Manje putničko pristanište na Savi i u Štitaru