Mozaik
HOROR-SPEKTAKL STUDIJA NEW LINE CINEMA

"Časna II" ima najjače otvaranje u franšizi "Prizivanje"
Objavljeno 13. rujna, 2023.
Nakon senzacionalnog uspjeha prvog filma, franšiza "Časna" studija New Line Cinema i u distribuciji Blitz filma vratila se u velikom stilu s najvećom zaradom u najuspješnijoj horor-franšizi svih vremena. "Časna II" je ovog vikenda zavladala na prvom mjestu domaćeg box officea zaradivši 155.335 eura, što je najjače otvaranje franšize "Prizivanje" u Hrvatskoj te drugo najjače otvaranje takvog žanra svih vremena u Hrvatskoj (trenutačno rekord drži ONO 2 (It 2), veliki kinohit kompanija Warner Bros i New Line Cinema, u distribuciji Blitz filma).

U režiji Michaela Chavesa i produkciji Petera Safrana i Jamesa Wana, "Časna II" nastavlja priču gdje je prvi dio stao, otkrivajući šokantno neispričano podrijetlo zlog demona. Priča prati dvije mlade redovnice koje riskiraju sve kako bi razotkrile za život opasan misterij iza njegova povratka i otjerale ga natrag u pakao jednom zauvijek.

Uspjeh vikenda otvaranja je potvrda velikog iščekivanja među obožavateljima franšize "Prizivanje" koja i daje neumoljivo nastavlja plašiti gledatelje u kinima diljem svijeta. Film je postigao ovako impozantan uspjeh velikim dijelom i zbog dobro planirane i osmišljene inovativne marketinške kampanje u kojoj su kostimirane "časne" plašile gledatelje tijekom vikenda u kinodvoranama. Aktivacije su već od prvog, pretpremijernog dana prikazivanja postale viralne, posebno na društvenoj mreži Tik Tok – ponajprije zbog mlade publike koju su takve neuobičajene kinoaktivacije posebno oduševile.

Film je režirao Michael Chaves, redatelj horor-hitova "Prokletstvo La Llorone" i "Prizivanja 3: Kriv je Sotona", a za scenarij su zaslužni Akela CooperIan, Ian Goldberg i Richard Naing. U glavnim su ulogama Taissa Farmiga kao sestra Irene, ponovno joj se pridružuje Jonas Bloquet kao Maurice, zajedno sa Storm Reid u ulozi sestre Debre te Anna Popplewell kao Kate.

Franšiza "Prizivanje" je serijal horora s najvećom zaradom u povijesti. Globalno, četiri filma su zaradila više od 300 milijuna dolara svaki ("Časna", 366 milijuna dolara; "Prizivanje 2", 322 milijuna dolara; "Prizivanje", 320 milijuna dolara; "Annabelle: Početak, " 307 milijuna dolara). "Časna" je film s najvećom zaradom u franšizi, s više od 366 milijuna dolara u svijetu. Ostaje tek vidjeti koliko će daleko stići nastavak "Časna II" koja je uspješno započela kinodistribuciju. T.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana