Autoglas
VRHUNSKA IZRADA

Osvježeni modeli, Mazda CX-30 i Mazda 3, znatno su sigurniji
Objavljeno 29. kolovoza, 2023.
Mazda 3 i Mazda CX-30 donose četiri poboljšane značajke aktivne sigurnosti

Mazda je predstavila najnovija poboljšanja za Mazdu3 i Mazdu CX-30. Oba osvježena modela dokazuju japansko umijeće vrhunske izrade. Mogu se pohvaliti s nekoliko poboljšanja, uključujući osvježene boje i ažuriranja sigurnosnih i infotainment sustava, zahvaljujući čemu je inovativna i praktična tehnologija vozaču na dohvat ruke.Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. donose četiri poboljšane značajke aktivne sigurnosti, koje u tandemu osiguravaju maksimalnu sigurnost - upozoravajući dodatak o rastresenosti vozača (Distracted Driver Alert), poboljšano autonomno kočenje u nuždi u noćnim uvjetima vožnje (Autonomous Emergency Braking AEB), poboljšanu točnost sustava inteligentne prilagodbe brzine (Intelligent Speed Assist ISA) i poboljšanja prilagodbe brzine u sustavu pomoći u vožnji pri gustom prometu (Cruising & Traffic Support CTS).

U oba modela u izdanju za 2024. također su uključena važna ažuriranja kibernetičke sigurnosti za zaštitu od prijetnji IT-a. S tim ažuriranjima automobil je sigurniji no ikada prije.


Filozofija usmjerena na čovjeka dodatno je naglašena poboljšanim ergonomskim ažuriranjima unutrašnjosti. Ta ažuriranja uključuju usavršeni infotainment zaslon i softver, zamjenu postojećih USB-A priključaka USB-C priključcima i suptilne ali vrlo učinkovite promjene rasporeda kontrola u kabini kako bi se optimizirala jednostavnost korištenja. Kontrolama na upravljaču također su suptilno promijenjene boje, tamnija nijansa vozaču olakšava očitavanje tipki za savršenije iskustvo vožnje.


Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. mogu se pohvaliti najnovijim Mazda Connect infotainment značajkama i poboljšanom funkcionalnošću za pametni telefon. Navigacijske upute iz sustava Apple CarPlay i Android Auto sada se mogu prikazivati na aktivnom vozačkom zaslonu (Active Driving Displayu), prvom takve vrste za Mazdu. Ta značajka povećava sigurnost i praktičnost za vozače, omogućujući im da drže pogled na cesti dok primaju bitne informacije o navigaciji.

Sada su dostupne bežične verzije obaju sustava, Apple CarPlay i Android Auto, što povezivanje telefona s automobilom čini lakšim no ikad prije. Oba modela sada imaju podlogu za bežično punjenje, koja osigurava da vaš uređaj ostane potpuno napunjen na dugim putovanjima bez potrebe za kabelima za punjenje.

Milan Bugarić
SREDIŠNJI ZASLON JE POBOLJŠAN
Poboljšani središnji zaslon od 10,25 inča omogućuje vozačima da lako vide informacije u stvarnom vremenu, a prikaz navigacijske karte proširen je zahvaljujući prozirnim okvirima zaslona. Ažurirani navigacijski sustav sada ima funkciju online pretraživanja točaka interesa, čineći rezultate pretraživanja točnijima, relevantnijima i korisnijima. Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. dostupne su u širokom spektru boja eksterijera, a potpuno nove boje su ceramic metallic i zircon sand, koje su dodane postojećem izboru.