Osijek
MARKO SLIVKA, NAJOSMAŠ

Kada imaš cilj moraš gledati prema njemu i odustajanja nema
Objavljeno 16. lipnja, 2023.

Vezani članci

PLJESAK I NAGRADE NAJBOLJIM OSMAŠIMA I OSMAŠICAMA

Najosmaš 2023. je Marko Slivka iz 8.b razreda OŠ “Vijenac”

OSJEČKI OSMAŠI - “GODIŠNJAK S OSMIJEHOM”

Najbolji osmaši na okupu

Titulu Najosmaša u 20. izdanju "Osječkog najosmaša" Glasa Slavonije, ove je godine zaslužio učenik je 8.b razreda OŠ "Vijenac" Marko Slivka. Marko će reći kako ga najviše zanimaju informatika, fizika i matematika. Bavio se i gimnastikom, a sada trenira nogomet u NK Olimpija. Uspješan je učenik, što pokazuje i njegov prosjek ocjena od 5.0.



Uspješan je bio i na natjecanjima iz matematike i fizike. Od prvog razreda bavi se robotikom, što je rezultiralo njegovim odlaskom na Svjetsko prvenstvo u Kinu, i to dva puta. Voli se družiti s prijateljima i igrati nogomet. S obzirom na afinitete, posebice kada je riječ o znanosti, planira upisati III. gimnaziju te se nada da će ostvariti svoje snove i ciljeve. U razgovoru nakon dodjele nagrada otkrio nam je kako osjeća veliki ponos i čast, jer je upravo on proglašen najosmašem 2023. godine.

- Hvala svima koji su glasovali za mene, lijep je osjećaj primiti ovo priznanje - poručio je. Nagradu, kaže, i je i nije očekivao, a izvrsne rezultate koje je do sada ostvario pripisuje svojoj upornosti. "Treba imati cilj, neprestano gledati prema njemu i ne odustajati", Markova je formula za uspjeh. Pred njime su sada novi izazovi, a razdoblje koje je iza njega pamtiti će po mnogim lijepim stvarima.

- Mnogo je lijepih sjećanja, dobrih prijatelja i nastavnika koji su obilježili moj put u osnovnoj školi, koju ću svakako pamtiti i po ovoj nagradi - zaključio je.

Ni njegovi roditelji nisu skrivali ponos. Majka Melita istaknula je kako je Marko “vrijedan, uporan i Marljiv, pomalo tvrdoglav, ali dobro, to se isplati”, dok je otac Mario rekao kako je kao i svaki tata vrlo ponosan na svoga sina, poručivši neka tako nastavi te ostvari svoj zacrtani cilj, a on će, kao i otac, u tom slučaju biti presretan.


I. Alilović
Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA I UDRUGE MUZZA

U petak i subotu prvi “Open mind”, vikend znanosti za djecu i mladež

PAZARENJE U CAMPUS CAFFEU 1. LIPNJA

Prijave primaju do subote, 18. svibnja

SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Potpore poduzetništvu s 2000 rastu na 5000 eura

Najčitanije iz rubrike