Sport
BENOVIĆ BEZ DVA FINALA

Spreman sam za borbu na parteru
Objavljeno 9. lipnja, 2023.
Nadao se nastupu i u subotnjem i u nedjeljnom finalnom programu, a na kraju ćemo Aurela Benovića gledati samo danas kada će krenuti u borbu za medalje na parteru. U svom drugom nastupu na preskoku na DOBRO World cupu nije uspio dohvatiti finale. Sjajno je odradio prvi skok, zaradio ocjenu 14.300, što je bila jedna od većih ocjena uopće u kvalifikacijama. Bolje ocijenjene skokove imao je samo najbolji u kvalifikacijama Brazilac Caio Souza (14.750 i 14.700) te drugoplasirani Armenac Artur Davtyan (14.400 i 14.950). No, drugi skok nije ga uspio izvući do kraja. Pao je na saskoku, zaradio ocjenu 13.000, na kraju je bio 11., nedovoljno za finale. Kako je Tin Srbić komentirao nakon što je vidio snimku skoka: "Izgledao si kao da si se preplašio da će to biti još jedan dobar skok". Malo je nedostajalo da Aurel uopće ne nastupi u kvalifikacijama na preskoku.

- Zglob me još više bolio, pa sam razmišljao trebam li uopće nastupiti u kvalifikacijama, jer mi slijedi i finale partera. Kada sam se zagrijao, malo je popustilo. Ne, nisam pogriješio zbog zgloba. Bila je to klasična tehnička pogreška - pričao je Aurel.

Danas brani titulu iz 2022. na parteru.

- Svi koji su ušli u finale konkuriraju za medalje. Svi imaju dosta jake vježbe, tako da će nijanse odlučivati. Naravno, pomoć publike itekako će mi dobro doći - poručio je Osječanin. K.L.
Najčitanije iz rubrike