Mozaik
TRIBECA

Premijera američkog filma o opsadi Sarajeva
Objavljeno 9. lipnja, 2023.
Američkom premijerom dokumentarnog filma “Kiss the Future”, redatelja Nenada Čičina Šaina, čiji su producenti slavni oskarovci Ben Affleck i Mat Damon, počeo je kultni njujorški Tribeca Film Festival. Priča o opsadi Sarajeva ispričana je kroz neraskidivu vezu toga grada i proslavljenog benda U2. Frontmen Bono Vox prisjeća se u filmu kako su na svojim koncertima prikazivali snimke razorenog i opkoljenog grada da svijetu pokažu što se ondje događa.

Ovo, 22. festivalsko izdanje u sljedećih će desetak dana imati više od 600 događaja, a ove je godine posebna pozornost posvećena scenaristima. Uz mnoge poznate glumce, redatelje i glazbenike, publika je željno iščekivala Roberta de Nira, jednog od osnivača festivala, koji, iako na pragu 80. godine, i dalje nalazi motivacije za snimanje filmova.

- Kad vidim da je priču napisao netko tko uistinu zna što govori, znači, piše iz vlastitog iskustva, to mi uvijek pobudi interes. Tada se zapitam - želim li toj priči udahnuti život, uz pomoć pisca, dakako. Naravno da je najbolje ako sam napišem priču, stvorim je i režiram, to je idealno, ali je uistinu teško. Poznajem ljude koji to mogu, iznimno ih poštujem, to zahtijeva veliku posvećenost - izjavio je suosnivač festivala Robert De Niro. T.K.
Možda ste propustili...

“TOTALLY KILLER”

Horor-putovanje u osamdesete

”HOTEL PORTOFINO” STIŽE NA MALE EKRANE 23. RUJNA

Britanska serija snimana u Hrvatskoj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana