Sport
PRISJEĆANJE NA 2022. GODINU

Hrvatska najuspješnija: Robertov posljednji ples
Objavljeno 9. lipnja, 2023.
S tri osvojena zlata i dva srebra bio je ovo najuspješniji nastup hrvatskih gimnastičarki i gimnastičara u Gradskom vrtu
BENOVIĆ SLAVIO NA PARTERU
Svoj ogromni potencijal kojeg će vjerujemo uskoro dokazati i na najvećoj svjetskoj sceni u svom je rodnom gradu pokazao Aurel Benović. S visokom ocjenom 14.733 trijumfirao je na parteru. Žaleći što je u kvalifikacijama ispao olimpijski prvak Artem Dolgopyat. 
 

SRBIĆ NAJBOLJI I KADA NIJE PRAVI
Prošle se godine Tin Srbić dosta mučio s ozljedama, potragom za formom, prilagođavanjem novom pravilniku. Unatoč svemu u Osijeku je ipak ostvario pobjedu na preči, drugu uzastopnu, a četvrtu sveukupno. 
 
 
DVA SREBRA ZA ANU ĐEREK
Nije se u čast nje svirala himna kao prethodne dvije godine, ali Ana Đerek 2022. godine osvojila je dvije medalje, dva srebra na parteru i gredi s čime je upotpunila uspjeh hrvaske gimnastike. Ispred nje ovaj put su bile njemica Pauline Schaffer-Benz (greda) i Rumunjka Ana Barbosu (parter). 
 
RADIVILOVU NAJVEĆI PLJESAK
Ukrajinac Igor Radivilov slavio je na preskoku te je dobio veliki pljesak publike. Prošlu godinu pamtit ćemo i kao početak ruske agresije. Turci Asim Adem i Ferhat Arican bili su zlatni na karikama i ručama. Zlata su osvojile i Valentina Georgieva (preskok) i Zoja Szekely (dvovisinske ruče). 
 
SELIGMANOV OPROŠTAJ
Robert Seligman u 2022. godini imao je posljednji nastup pred osječkom publikom. I to kakav. Otišao je kao pobjednik. Oprostio se od svojih sugrađana, barem što se aktivne gimnastike tiče zlatnom medaljom s čime je ponovio rezultat iz 2019. godine. Sišao je Robi s najvišeg pobjedničkog postolja, ustupio mjesto mlađima, a njega i dalje možemo vidjeti pored sportskih terena i u dvorama, ali u protokolarnim obvezama. Premda, još uvijek nije rekao i službeno "posljednje zbogom" gimnastici. Bude li zdravlje to dopuštalo pokušati će sljedeće godine napasti Olimpijske igre koje mu jedino nedostaju u bogatoj karijeri. No, njegov posljednji ples u Osijeku vidjeli smo lipnja 2022. u Gradskom vrtu

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike