Sport
NOGOMETNI SKUP U BARANJI

Vučemilović Šimunović st. i
Milohnoja ostali predsjednici
Objavljeno 8. lipnja, 2023.
Dosadašnji čelnik ŽNS-a osječko-baranjskog, kao i NS-a Osijek, dobio novi mandat

Nije kraj odnosno početak godine, kad se uobičajeno prave inventure i zbraja što je bilo u prethodnom razdblju, ali u nogometu se godina ionako ne broji kao ona u kalendaru, nego od ljeta do ljeta. Od početka do kraja sezone. Lige pod okriljem Nogometnog središta Osijek i Županijskog nogometnog saveza završile su sezonu ili su u završnoj fazi, pa je održana redovita skupština, a kako je bila i izborna, dogodio se veliki nogometni skup, koji je dan prije Tijelova pod dirigentskom palicom agilnog tajnika ŽNS-a Željka Bela i tajnika NS-a Osijek Ante Vučemilovića Šimunovića mlađeg održan u Baranji.



Skupilo se u pitoresknoj Suzi nogometno društvo iz cijele Osječko-baranjske županije, a došli su i gosti iz Zagreba, na čelu s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem i izvršnim direktorom Tomislavom Svetinom, bilo je kao uvijek kad se klapa okupi u Baranji, red pića, red hrane, a prije jela i čaše dobrog vina trebalo se nešto i odraditi. I odrađene su redovita i izborna skupština.

Predsjednik ostaje


ŽNS osječko-baranjski najbrojniji je nogometni savez u Hrvatskoj, na kraju prošle godine imao je čak 171 klub te više od deset i pol tisuća nogometaša, nogometašica i malonogometaša (točnije - 10.601). Golem je to pogon, kojim nije lako upravljati, ali ako netko zna kako kormilariti u ovim ne baš lakim nogometnim (sportskim) godinama, onda je to Ante Vučemilović Šimunović stariji, koji je glasovima skupštinara ponovno izabran za predsjednika, u mandatu 2023. - 2027. Vučemilović Šimunović st. iza sebe ima ogromno iskustvo, učinio je puno dobrog i ima zasluga gdje god je radio i djelovao, njegovi prijedlozi i odluke pomno se slušaju i uvažavaju i u Zagrebu, pa nije bilo razloga da ne nastavi na predsjedničkoj funkciji. Prvi dopredsjednik ŽNS-a je Ivan Zadravec, a potpredsjednicima su imenovani Vladimir Čohar uime NK Osijek te Željko Bošnjak, Rudika Vida i Mato Veselinović. Članovi Izvršnog odbora u mandatu 2023. - 2027. su Ivan Valenčak, Dražen Milohnoja, Ivan Barišić, Branko Kaptalan, Stjepan Ljubej, Branimir Leko, Bojan Bodražić, Darko Kolesarić, Tomislav Ciković, Alen Šundalić i Marin Smoje. Nadzorni odbor čine Mario Brandić, Karlo Kanis i Manuel Getoš. Nakon što je jednoglasno ponovno izabran za predsjednika Županijskog nogometnog saveza osječko-baranjskog, Vučemilović Šimunović stariji obećao je kako će i u sljedećem razdoblju Savez raditi za dobrobit nogometa, financijski pomagati i poboljšavati infrastrukturu u Osijeku, Đakovu, Našicama, Valpovu, Donjem Miholjcu, po Baranji... Svim mjestima pod okriljem Saveza.

Staro vodstvo


U Baranji je istodobno bila i redovita i izborna sjednica Skupštine Nogometnog središta Osijek. U vodstvu Saveza ostali su Dražen Milohnoja kao predsjednik, izvršni predsjednik je Ante Vučemilović Šimunović stariji, a tajnik Nogometnog središta je Ante Vučemilović Šimunović mlađi. Potpredsjednicima su imenovani Vladimir Čohar i Bojan Bodražić, iz dva kluba nositelja kvalitete u gradu, NK Osijek i ŽNK Osijek. Članovi Izvršnog odbora su Tomislav Ciković, Alen Šundalić, Mario Iličić, Ivan Barišić, Vladimir Jerković, Denis Krstanović, Đani Gverijeri, Davor Glavica i Domagoj Ljubičić. Nadzorni odbor čine Vranješ kao predsjednik te Vesić i Tumir.

Ivana Liović
Dodijeljena i posebna priznanja
U Suzi je ŽNS osječko-baranjski, kao i Nogometno sredšte Osijek, dodijelio posebna priznanja, a njih su dobili NK Olimpija, Mladost iz Črnkovaca i Dažen Lekšan. Ponos osječkog Donjeg grada, Olimpija, posebno priznanje zaslužila je u povodu okruglog, stotog, rođendana, koji slavi ove godine. Mladost Črnkovci je nešto mlađi klub, taj ligaš iz Miholjštine obilježava 75. obljetnicu, a Lekšan, umirovljeni novinar Glasa, nagrađen je za dugogodišnje praćenje nogometnih zbivanja u Slavoniji i Baranji.

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike