Regija
GRADSKI SPORTSKI PARK

Uskoro će gradnja pomoćnog igrališta s umjetnom travom
Objavljeno 9. lipnja, 2023.
Vrijednost je ugovora za izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta 471.000 eura s PDV-om
BELI MANASTIR



Nakon što je početkom svibnja donesena odluka o investiranju, ovih je dana gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob potpisao ugovor o izvođenju radova za izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta na Gradskom sportskom parku.



S druge strane naći će se potpis predstavnika tvrtke Concordia consalting, koja je nositelj ugovora u ime Zajednice ponuditelja, koju čini još tvrtka Lumegin.

- Ugovor je vrijedan 471.000 eura s PDV-om, rok za završetak radova je šest mjeseci, premda izvođač planira radove završiti do jeseni. U tom bi se slučaju na pomoćnom igralištu, osim treninga, mogle igrati i neke utakmice jesenskog dijela prvenstva - objašnjava Rob, naglašavajući kako će buduće belomanastirsko pomoćno nogometno igralište imati FIFA-in certifikat. Radovi bi trebali početi najkasnije osam dana nakon što ugovor potpišu i izvođači radova. Dakle, vrlo brzo će strojevi početi pripremne radove, nakon kojih slijede oni zemljani, izgradnja nosive konstrukcije, izgradnja sustava odvodnje i drenaže, opremanje fiksnim i mobilnim golovima, postavljanje umjetnog travnjaka, postavljanje ograde oko igrališta, kućica za rezervne igrače i delegata… Uz pomoćno igralište bit će premješteni reflektori, koji se zasad nalaze oko budućeg glavnog. Što se ostatka kompleksa Gradskog sportskog parka tiče, već su počeli radovi na revitalizaciji nekadašnjeg pomoćnog igrališta, koje će postati glavno.

- Izvode se zemljani radovi i sije trava. Slijedi opremanje prostora središnje zgrade kompleksa Gradskog sportskog parka. U postupku je javna nabava namještaja i opreme - objašnjava Rob, ponavljajući kako su planovi i želje da stadion bude otvoren na proljeće sljedeće godine. No sve ovisi o nizu čimbenika, među kojima su i vremenski uvjeti. Skeptici rado ističu kako još uvijek nije postavljen krov iznad tribina. No iz gradske uprave poručuju kako će krov tamo biti izgrađen, kao i atletska borilišta odnosno atletske staze. U ovom trenutku intenzivno se radi na ispitivanju tržišta, budući da su cijene čelika iznimno narasle, pa kilogram stoji između 3 i 5 eura, a za cijelu krovnu konstrukciju, sukladno projektu, potrebno je čak 110.000 kilograma tog materijala. Ni izgradnja atletskih borilišta odnosno atletske staze nije jeftina. Uz pomoćno igralište (na južnoj strani) već su izgrađena dva teniska igrališta.

Ivica Getto
Izgrađena središnja zgrada s tribinama
Dosad je završena izgradnja središnje zgrade s tribinama, na kojima je 570 bijelo-plavih sjedalica, čemu treba dodati i 42 u VIP loži. U prizemlju su sanitarni čvorovi za publiku, četiri svlačionice (sa sanitarnim čvorovima) za igrače i suce, prostorije za ambulantu, doping-kontrolu, delegata… Prvi kat rezerviran je za instalacije, UPS, tehničku sobu, informatiku i vatrodojavu, a tamo je i sanitarni čvor za invalide, koji do njega imaju poseban pristup s tribina. Na drugom su katu recepcija, prostorija za akreditacije, tajnicu/tajnika, redare, službenog spikera..., kao i klupske prostorije, u kojima je obavljena priprema za ugostiteljski objekt, s pogledom na glavno igralište. Na krovu iznad spomenutih prostorija postavljeni su solarni paneli.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike