Tehno
TEST: MEANIT M33 LADY I M35 ELITE

Pristupačan pametni sat za nju i njega
Objavljeno 9. lipnja, 2023.
Model za nježniji spol je u ružičastoj boji, a onaj naziva Elite, namijenjen muškarcima, stiže u crnoj boji
Što kažete na ponudu u kojoj dobivate dva solidna pametna sata za manje od 110 eura? Iako zvuči kao nekakva TV reklama, MeanIT M33 Lady i M35 Elite dostupni su upravo za manje od toga, točnije, kakva 53 eura za sat, što ih čini jednim od najpovoljnijih modela uopće. Iako mnogi uvriježeno uz pametne satove vežu pozamašne svote, 53 eura iznos je koji ćete lako odvojiti, no pitanje je – je li ovo pametni sat za vas.

Solidna izrada


Kada pred sobom imamo pametne satove čija je prodajna cijena nešto niža od 53 eura, teško je biti "oštar" i, narodski rečeno, tražiti dlaku u jajetu. Uspoređivati ovako povoljan sat s nekim modelima koje smo imali prilike testirati, a kojima cijena iznosi i 10 ili 20 puta više, zaista je bespredmetno, stoga ćemo pod prizmom ove cijene sagledati što možemo dobiti. Pakiranje obaju satova je minimalističko uz ponešto informacija o svakom satu. Iako nose različita imena i nazive modela, MeanIT M33 Lady i M35 Elite u biti su dva posve identična sata koja se razliku samo po boji. Kako se može zaključiti, model za nježniji spol je u ružičastoj boji, a onaj naziva Elite, namijenjen muškarcima, stiže u crnoj boji. Osim sata u pakiranju je magnetni punjač i kratke upute. Vađenjem iz kutije oba sata ostavljaju iznenađujuće dobar dojam. Unatoč svojoj niskoj cijeni ovi pametni satovi neće djelovati jeftino. Možemo biti sigurni da će malo tko uopće pomisliti da na ruci imate sat vrijedan 50-ak eura, nego prije neki od modela čija je vrijednost u stotinama. Za taj dojam oba sata mogu zahvaliti metalnom kućištu i kvalitetnoj silikonskoj narukvici. Zaslon nakon uključivanja dobro reagira na uključivanje kucanjem ili pritiskom na jedinu tipku na satu, a dijagonala zaslona od 1,3 inča i razlučivosti 240 puta 240 piksela iznenađujuće je dobra. Praktično po uključivanju sata spremni ste na povezivanje s pametnim telefonom.

Pametne mogućnosti



Za povezivanje s pametnim telefonom sada se koristi aplikacija Glory Fit. Namjerno pišemo to "sada" jer MeanIT ima tendenciju mijenjati aplikacije koje služe za povezivanje s njihovim satovima, pa ako imate neki od prijašnjih modela, vjerojatno ćete trebati i novu aplikaciju. Koji je razlog tomu, možemo samo nagađati, no nekako smo skloni vjerovati da je to zbog različitih dobavljača, od kojih svaki ima i svoju aplikaciju nekog čudnog imena, s kojim nikako ne bismo povezali ni MeanIT, a ni satove M33 Lady i M35 Elite. Bilo kako bilo, instalacijom aplikacije brzo dodajemo sat i povezujemo ga s telefonom. MeanIT M33 Lady i M35 Elite nude iste mogućnosti, a u biti to se odnosi na otkucaje srca i brojač koraka te standardne mogućnosti poput notifikacija s telefona i, naravno, prikaz vremena. Iako smo kao dugogodišnji korisnici pametnih satova, doduše daleko skupljih, ali i naprednijih modela, već pomalo razmaženi naprednijim mogućnostima, za 50-ak eura čini nam se sasvim fer ono što nude MeanIT M33 Lady i M35 Elite. U konačnici, ovo i nisu satovi koje će tražiti napredniji korisnici, nego oni koji traže sat s minimalno pametnih mogućnosti, ali uz druge benefite, kao što je solidan zaslon ili, možda i najvažnije – dugotrajna baterija. Unatoč kapacitetu od samo 160 mAh, ona će pružiti autonomiju od kakvih tjedan, pa i više, dana. Manje mogućnosti i senzora čine svoje, pa tako i baterija duže traje. Time smo zapravo i odgovorili na pitanje iz uvoda. Ako ste se prepoznali u tome da tražite pametni sat osnovnih mogućnosti, a solidna izgleda, modeli MeanIT M33 Lady i M35 Elite svakako su oni koje trebate dobro razmotriti.

 

Marin REŽIĆ

Najčitanije iz rubrike