TvObzor
SHAZAM! BIJES BOGOVA

Odlični specijalni efekti i sjajna Helen Mirren kao adut
Objavljeno 9. lipnja, 2023.

Nastavak filma "Shazam!" iz 2019. dobio je svoj nastavak "Shazam: Bijes bogova", koji je ovih dana stigao na HBO Max. To je prvi DC-jev film otkako je novo vodstvo preuzelo matičnu kompaniju superheroja kao što su Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman..., a stigao je pola godine nakon "Black Adama".Podsjetimo se, na kraju "Black Adama" pojavio se tada još aktualni Superman u tumačenju Henryja Cavilla da bi glumac nedugo potom dobio otkaz kao Čovjek od čelika, otprilike istovremeno kad je otkazano i snimanje trećeg dijela "Wonder Woman", čime je u pitanje dovedena i sudbina Gal Gadot. Međutim, na kraju "Shazama 2" - spoiler! - pojavljuje se Wonder Woman, odnosno Gal Gadot. Što to znači? Da "Wonder Woman 3" ipak ne otpada, odnosno da je Gadot i dalje u ulozi slavnog lika, za razliku od Cavilla? Ponovno u režiji Davida F. Sandberga ("Kad se svjetla ugase", "Annabelle: Početak") film je dopadljiv, no manje ujednačen od prvog filma.

Antagonistice "Shazama 2" dolaze iz grčke mitologije, one su tri kćeri boga Atlasa, Hespera, Kalipso i Anthea. Njihove moći je prije dugo vremena ukrao Čarobnjak kako bi ih dao "prvacima" poput Billyja i zatočio je Atlasove kćeri u kraljevstvu odvojenom od ljudskog. Atlasove kćeri žele moći natrag i pojavljuju se u krivo vrijeme, baš kad Billy jedva drži na okupu Freddyja i pripadnike posvojene superjunačke obiteljske ekipe kojima je uspio dati "shazamovske" moći, a javnost je zove "Philadelphijski promašaji" i često odbacuje zato što "lokalna supergrupa" prilikom spašavanja grada često izazove jednako štete koliko i koristi.

Film je iznenađujuće zabavan, vjerojatno zato što su specijalni efekti doista sjajni, a i Helen Mirren je u ulozi jedne od Atlasovih kćeri što je baš fora. Da biste uživali u filmu morate se ufurati u ideju da su ovi superjunaci zapravo tinejdžeri i zbog toga se na momente čine neuvjerljivima i imaju loše šale. Obavezno morate gledati i prvi film, jer inače ništa nema smisla.
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

”IZGRADNJA NEMOGUĆEG S DANIELOM ASHVILLEOM”

Arhitektonska čuda koja prkose mašti

GLAZBENO-DOKUMENTARNI FILM

Priča o legendarnom The Bandu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LADO BARTONIČEK

Podrška me je uvijek gurala naprijed, ne samo struke nego i prijatelja, bližnjih

2

IGOR I FRANO NAJAVLJUJU 10. SEZONU “SUPERTALENTA”

Pojedine će točke uistinu biti šokantne

3

KULENOVIĆEV FILM “SMRT DJEVOJČICE SA ŽIGICIMA” STIGAO U KINA

Nitko nije nevin i svi su potencijalni krivci