Sport
MARKO LIVAJA OPET GLAVNA TEMA

Osuđujemo takve stvari,
bilo je tu djece koja su
došla gledati svoje idole
Objavljeno 6. lipnja, 2023.
Nije dobro počelo, ali mišljenja smo da je incident više medijski napuhan negoli je imao težinu na licu mjesta. Na prvom treningu hrvatske nogometne reprezentacije na rječkoj Rujevci, na kojoj je započela akcija za završni turnir Lige nacija u Nizozemskoj, došlo je do sukoba između Marka Livaje i nekoliko navijača na tribinama.

HNS je prvi trening Vatrenih otvorio za navijače, Riječani su u lijepom broju popunili tribine Rujevice, a nekolicina ljudi je "na zub" uzela najboljeg igrača Hajduka. Livaja i Riječani imaju svoju ne baš lijepu povijest, s tribina su stizale gnusne uvrede, a kako igrač Hajduka nije nekih jačih živaca, poletio je prema provokatorima kako bi se s njima obračunao. Odmah su skočili zaštitari, doletio je i izbornik Zlatko Dalić, situacija je smirena u nekoliko sekundi. Livaja se vratio treningu, a policija je sa stadiona prepratila onog koji je vrijeđao i psovao te kod njega našla predmet kojim je, navodno, htio gađati Livaju. Nije lako slušati s tribina kad te konstantno neko vrijeđa i je... ti sve živo i neživo, ali Livaja bi se morao znati izdići iznad te situacije i kontrolirati, uostalom, pa i on zna itekako vrijeđati. Livaja je dobio podršku suigrača i izbornika, ali Dalić, Perišić i društvo trebali bi ga savjetovati kako da zauzda taj svoj temperament. Prosipa energiju na gluposti, a Hrvatskoj je potreban Livaja u top-izdanju.

- Ovo je reprezentacija. Imamo slogan "family". Osuđujemo takve postupke prema hrvatskom igraču, pogotovo što ima djece koja su došla gledati svoje idole. Želimo im biti uzori. Roditelji također trebaju pokazati kako se moraju ponašati - rekao je Josip Juranović na tu vruću temu, a Borna Barišić diplomatski je izbjegao odgovoriti što doista misli:

- Ne bih komentirao taj slučaj. Nije ni vrijeme ni mjesto za takve stvari. Gdje god dođemo, imamo krasan doček. Jura je sve rekao.

Hrvatski reprezentativci u Rijeci se pripremaju za finalni turnir Lige nacija, a prije odlaska u Nizozemsku u petak će "skoknuti" do Vatikana u posjet papi Franji. Vatreni ne skrivaju koliko se vesele tom izletu i susretu sa Svetim Ocem.

- Većini je prvi put da ide tamo, meni osobno također. Uzbuđen sam i stvarno mi je drago zbog toga - rekao je Barišić, iza kojeg je dobra sezona u dresu Glasgow Rangersa, odigrao je većinu utakmica, ali završnicu sezone je propustio.

- Nisam igrao tri utakmice zbog ozljede kvadricepsa. Nije bila velika ozljeda, ali nisam htio riskirati. Sada je sve u redu.

Kako se čini Čepinčanin karijeru nastavlja u redovima Rangersa.

- Imam ugovor još godinu dana. Počeo sam pregovore s klubom, ne želim ništa pričati jer u nogometu nikada ne znaš. Međutim, u odličnom sam odnosu sa svima u klubu i naći ćemo najbolje rješenje. Uvijek se nešto piše, dođe do mene, ali malo što je istina - poručio je Barišić. I. Liović
Luka potpisao s Realom
Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, 37-godišnji Luka Modrić, potpisao je novi jednogodišnji ugovor s Real Madridom, do 30. lipnja 2024. godine.

- Luka već ima svoj potpisani ugovor do 30. lipnja 2024. On je drugi kapetan naše momčadi - izjavio je dužnosnik Real Madrida za Hinu zamolivši za anonimnost.

Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike