Sport
U GRADSKOM VRTU NA MENIJU SELIDBA I ŠUTNJA

Kulešević: Montes? Ne znam što Čileanci pišu, ali daleko je to od istine
Objavljeno 7. lipnja, 2023.

Živo je na hodnicima i u uredima stadiona u Gradskom vrtu. Ne čekaju se neki važni gosti, niti se rješavaju veliki transferi, nego se pakiraju stvari, ured po ured ostaje prazan, jer u tijeku je selidba u Opus arenu na Pampasu. Kartonskih kutija, najlonskih vreća svih dimenzija na sve je strane, ali telefoni i dalje stoje na stolu. Oni fiksni, da, još se upotrebljavaju, dobro dođu za pozive prema dalekim destinacijama. Takvih poziva ovih dana navodno ima u Gradskom vrtu, iako će sportski direktor bijelo-plavih Ivica Kulešević, u svom stilu, ostati zakopčan do grla na pitanje "što ima novoga".



- Nema ništa, sve po običaju. U tijeku je selidba na novi stadion.

Nije nas zanimala selidba, više s kim sportski direktor pregovara i dogovara. No to ostaje tajna, u Osijeku će biti prometno ovoga ljeta, ali za te odlaske i dolaske ima još vremena. Ono o čemu Kulešević ne želi govoriti, otkrivaju čileanski mediji, koji navode kako je njihov povremeni reprezentativac, 22-godišnji Clemente Montes, pred potpisom za Osijek!

- Clemente Montes? Otkud sad to, ne znam ništa, to je neprovjerena informacija - kaže Kulešević.

Onda ostaje misterij kako su Čileanci spojili Montesa baš s Osijekom.

- Imamo puno igrača koje skautiramo, njih stotinjak, je li on među njima, trebao bih pogledati u svoje papire. Otkud im ta informacija, pa možda smo ga negdje i gledali, pa su ga povezali s nama - pojašnjava Kulešević.

Clemente Montes je ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj nepoznanica. Riječ je o krilnom napadaču čileanske Universidad Católice koji je proljetni dio sezone bio na posudbi u španjolskoj Celti. No nije se uspio nametnuti u španjolskoj momčadi, uglavnom je igrao za B momčad Celte, koja se natječe u trećem rangu natjecanja. Ni u B momčadi nije imao veliku minutažu, zbog ozljede je nastupio u samo deset utakmica i postigao jedan pogodak. Mizeran učinak za jednog napadača, pa ga Celta najvjerojatnije neće zadržati u svojim redovima nego ga poslati natrag u Čile. Španjolci ga mogu otkupiti za dva milijuna eura i rok im je do kraja lipnja, no, kako svari stoje, ne računaju na njega. Tako bi se Montes trebao vratiti u svoju Universidad Católicu, ali čileanski mediji navode kako se neće vratiti u svoj klub, nego otići u Osijek. Čileanci pišu jedno, Osječani govore drugo. Montesu je, prema Transfermarktu, tržišna vrijednost točno milijun eura, 300.000 eura manje nego zimus, kada je odlazio u Španjolsku, u kojoj se nije dobro snašao, ali je zato vrlo cijenjen u čileanskoj Primeri.

- Montes pred potpisom za Osijek! - zasad je ipak samo naslov u čileanskim medijima.

Ivana Liović
Bijelo-plavi u reprezentacijama
I u sljedećim reprezentativnim akcijama bit će bijelo-plavih igrača. Branič Adrian Leon Barišić pozvan je u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koju 17. i 20. lipnja očekuju kvalifikacijske utakmice za plasman na Europsko prvenstvo 2024. Izbornik Faruk Hadžibegić pozvao je Barišića za ogled s Portugalom u Lisabonu i Luksemburgom, koji se igra na Bilinu polju u Zenici 20. lipnja. Poziv u reprezentaciju BiH, ali onu do 21 godine dobio je i Nail Omerović. Njega je izbornik Igor Janković pozvao za pripremnu utakmicu protiv vršnjaka iz Turske, koja se igra 20. lipnja u Istanbulu. Reprezentativne obveze u lipnju očekuju još Ognjena Bakića i Nikolu Janjića, koji će s reprezentacijom Crne Gore do 21 godine igrati pripremne utakmice protiv Bugarske (15. lipnja) i Poljske (20. lipnja). I oni će se pripremama Osijeka priključiti nakon što završe obveze u reprezentaciji.

Najčitanije iz rubrike