Ekonomija
Zato što očekujete više! Zato što zaslužujete više! Zato težimo najboljem!

KWS Hrvatska proslavila 20 godina na poljoprivrednoj sceni
Objavljeno 7. lipnja, 2023.
KWS tim još je jednom zahvalio na suradnji i podršci proizvođačima, partnerima i medijima, a već se sprema za nova poglavlja

Tvrtka KWS osnovana je davne 1856. godine u Njemačkoj. Danas je KWS prisutan u više od 70 zemalja diljem svijeta i zapošljava više od 6000 djelatnika. Uspjeh tvrtke KWS zasnovan je na više od 160 godina provjerene i u proizvodnji dokazane kvalitete, ali i na povjerenju proizvođača i poslovnih partnera.

Proljetna sjetva je završila, stigao je i prvi petak u lipnju, što znači vrijeme za još jedan KWS centralni dan polja. A ono podrazumijeva prezentaciju KWS sortimenta na pokusnom polju, odnosno prezentaciju novih hibrida i sorti, novih tehnologija i inovativnih rješenja. Rekli bismo, sve je isto kao i prethodnih godina, no, iskreno, ništa nije bilo isto. Ali krenimo redom...

Tvrtka KWS Sjeme d.o.o. već 20 godina djeluje na prostoru Republike Hrvatske, no KWS sjeme šećerne repe i kukuruza ima još dužu tradiciju jer su se KWS sorte mnogo ranije sijale na području RH. Danas, tvrtka KWS Sjeme d.o.o., sa sjedištem u Osijeku, djeluje na području tržišta Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, gdje preko partnerske mreže distributera plasira sjeme na tržišta.

Najviši standard

U ponudi imaju vrhunsku genetiku i najviši standard kvalitete sjemena hibrida i sorti šećerne repe, kukuruza, uljane repice, sirka, pšenice, ječma, raži, suncokreta, soje i smjesa za zelenu gnojidbu, koje su rezultat dugogodišnjeg rada na selekciji i oplemenjivanju bilja. A baš je taj dugogodišnji rad i prikazan na novom pokusnom polju u blizini Osijeka, točnije, parcelama Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek. Uz 69 hibrida i sorti, nekih koji su već dobro poznati proizvođačima na polju, posjetitelji su mogli saznati i koji ih hibridi i sorte očekuju u sljedećoj sezoni, za nadolazeću jesensku sjetvu i, naravno, koje će tehnologije i inovativna rješenja uskoro biti dostupna proizvođačima.

Sada, nakon 20 godina djelovanje tvrtke, mogu se pohvaliti bogatom ponudom kultura i sortimenta, no nije tako bilo u samim počecima tvrtke, na koji nas je podsjetio prvi djelatnik tvrtke KWS Sjeme d.o.o. Dražen Jurišić:

”Sve je počelo davne 2002., kada je tvrtka registrirana sa sjedištem u Zagrebu i s kulturama šećerne repe, kukuruza i uljane repice u ponudi. Kako je potražnja za hibridima i sortama rasla, a ujedno i naša prodaja, tvrtka se selila iz Zagreba u Požegu, a od 2016. nalazi se u Osijeku, srcu Slavonije. Danas u svojoj ponudi imamo deset različitih kultura, što nas čini jedinom tvrtkom u Hrvatskoj koja u ponudi ima sve ratarske kuture.”

Ovogodišnji Dan polja bio je prilika da se na poseban način obilježi dvadeseta obljetnica, a KWS je i u tome uspio i nadmašio očekivanja. ”Bilo je vrlo izazovno, htjeli smo ovaj Dan polja učiniti posebnim i za nas i za naše partnere i proizvođače. Znamo da smo dobri u prezentaciji pokusnog polja, gdje smo i ove godine prezentirali sve kulture, sve aktualne hibride i sorte u ponudi, kao i one koje proizvođače očekuju u budućnosti, te naravno nove tehnologije i inovativna rješenja. No kako bi sve bilo posebnije, odlučili smo Dan polja održati u poslijepodnevnim satima i završiti svečanom proslavom našeg 20. rođendana, zajedničkom večerom pod zvijezdama s našim partnerima, proizvođačima, medijima i svima onima koji su bili s nama na ovom putu”, prenosi Maja Stipanović, voditeljica marketinga.

Fokus na globalnoj razini


U svečanom dijelu programa gosti su iz prezentacija mogli saznati više o fokusu tvrtke na globalnoj razini, a od regionalnog direktora za jugoistočnu Europu za kukuruz, gosp. Csabe Kiss i o planovima te se ujedno u kratkoj retrospektivi prisjetiti ključnih godina u poljoprivredi i kako se kretao razvoj tvrtke KWS Sjeme d.o.o., ali i koje su godine posebno obilježile poslovanje sve do danas, o čemu su govorili sami direktori, direktor divizije šećerne repe i žitarica Dražen Jurišić i direktor divizije kukuruza i uljarica, dr. Pavle Sklenar.

”Lijepo je bilo prisjetiti se svih postignuća i ključnih trenutaka tvrtke, i meni je bilo drago pridružiti se ovom sjajnom timu ljudi i s njima posljednjih sedam godina ostvarivati vrhunske rezultate ne samo u Hrvatskoj nego i u susjednim zemljama. Vjerujem da su i naši proizvođači i partneri prepoznali energiju i entuzijazam koji unosimo svakodnevno u posao te zbog toga ovaj KWS centralni dan polja nije samo lokalnog nego i regionalnog karaktera, a posjećuju ga proizvođači i partneri iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije”, izjavio je jedan od direktora tvrtke, dr. Pavle Sklenar.

Uz kvalitetni sortiment tu je naravno i stručna podrška proizvođačima od stručnih savjetnika na terenu i marketing-podrška u obliku različitih prezentacija, aktivnosti, društvenih mreža i novih tehnologija. ”Trudimo se biti uz naše proizvođače od sjetve do žetve, podrška je izuzetno važna u ovom poslu, bila ona telefonska, bilo da ste fizički na polju ili preko društvenih mreža, u čemu smo jako dobri. U vrijeme pandemije, kada smo bili onemogućeni u kretanju, razvili smo myKWS aplikaciju i alate koji će biti stalno raspoloživi i pomoći kada mi to fizički ne možemo”, ističe voditelj prodaje regije istok Zoran Petrović.

Timski duh, napredovanje stjecanjem novih znanja i vještina za daljnji razvoj profesionalnih vještina, u fokusu su ovog uspješnog tima. No, kako kažu, bez proizvođača i partnera, medija ne bi bilo ni njih sve ove godine, zato je ovo bila prilika da s njima zajedno proslave 20. rođendan.

PROMO

Ovom posebnom događaju nazočilo je više od 300 proizvođača i partnera iz regije, koji su obišli pokusno polje, a zatim svečanom večerom proslavili KWS-ovih 20 godina.

Jedna od posebnih godina za KWS tim bila je i pandemijska godina 2020., kada je KWS donirao osam monitora vitalnih funkcija Kliničkom bolničkom centru Osijek za pomoć u liječenju oboljelih od COVID-19.

KWS dan polja uvijek završi uz pjesmu i smijeh, do sada su proizvođače zabavljali Nives Celzijus, Neda Ukraden, Cecilija, Duško Kuliš, Hanka Paldum, Davor Dretar Drele, Željko Pervan, no za ovogodišnju rođendansku proslavu ispod zvijezda čast je pripala Petru Graši.

Možda ste propustili...

DOĆI ĆE DO POVEĆANJA CIJENA SVIH VRSTA VOĆA

Štete od mraza u cijeloj Hrvatskoj

RECIKLIRAJMO ZA ZEMLJU - I MALE PROMJENE IMAJU VELIK UTJECAJ

Tehnologija i odgovorno poslovanje ruku pod ruku

Najčitanije iz rubrike