Sport
TAEKWONDO TURNIR “GORNJA VRBA OPEN”

TKD Osijek bio je najbolji u borbama, Nini na kraju pripao klupski obračun
Objavljeno 7. lipnja, 2023.

U brodskoj dvorani Vijuš održan je prvi taekwondo turnir "Gornja Vrba Open", koji je organizirao Taekwondo klub Škorpion iz Gornje Vrbe. Na turniru je nastupilo 300 natjecatelja iz 25 klubova iz BiH i Hrvarske.



Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama, u borbama i kicku, a ujedno je to bio i kriterijski turnir za tehničku reprezentaciju Hrvatske. Taekwondo klub Osijek predstavio se sa 17 natjecatelj(ic)a. U kicku su nastupili Margareta Svalina, Nino Jurić, Sebastijan Skoćibušić, Luka Šariri, Lara Mioč, Bruno Šariri, Domagoj Gužvanj, Petar Markić i Borna Skelac. U kategoriji kid (borba prema modificiranim pravilima bez udaraca u glavu) nastupile su Lorena Mioč (-28 kg) i Ema Jurić(-51 kg). U borbama za mlađe kadetkinje i kadete Klara Degmečić (-36 kg) i Domagoj Ljevar (-43 kg) nisu imali suparnike u svojim kategorijama, pa nisu nastupili. Kod kadet(kinj)a TKD Osijek predstavili su Maja Mulić (-51kg) i Leon Jošić (-45kg), a kod junorki Dora Dragovan (-49 kg), Dea Marković (-59 kg), Paola Kovač i Nina Vicković (obje -63 kg). Na natjecanju u kicku srebrnu medalju osvojio je Sebastijan Skočibušić, a za ostale natjecatelje organizator se pobrinuo da dobiju utješne medalje.



U disciplini kid Ema Jurić u finalu je sa 2:1 (9:10;13:8;13:1) pobijedila Gabrijelu Kovanović iz vinkovačkog Sajnamija. Lorena Mioč nakon pobjede 2:0 (10:8;14:5) u polufinalu nad Leom Maglicom iz Orašja u finalu je tijesno izgubila s (10:9;11:9) od druge predstavnice Orašja Nives Stanić. Treba napomenuti da je tim dvjema predstavnicama Osijeka to bila prva borba. Kadetkinja Maja Mulić gubi 2:1 (1:4; 5:2; 5:2) u borbi za ulazak u finale od kasnije pobjednice turnira Barbare Rebrović iz Ogrca Novska, pa joj je pripala brončana medalja. Kadet Leon Jošić osvojio je zlatnu medalju pobjedom u finalu od 2:0 (3:0; 5:2) nad Bartolom Matićem iz Broda. U juniorskoj konkurenciji Dora Dragovan osvojila je zlatnu medalju pobjedom nad Lanom Zlatarević iz Orašja sa 2:0 (10:2;13:0). Dea Marković ponavlja Dorin i Leonov uspjeh nakon pobjede u finalu također sa 2:0 (5:0;4:0) nad članicom vinkovačkog Sajnamija Anom Jelić. Paola Kovač i Nina Vicković na kraju turnira nalaze se međusobno u finalu, gdje Nina pojeđuje sa 2:1 (12:10, 2:5, 12:0), pa joj pripada zlatna, a Paoli srebrna medalja. TKD Osijek je u ukupnom poretku zauzeto prvo mjesto u borbama.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike