Mozaik
SIMBOLIČNO, NA DATUM ROĐENDANA PRERANO PREMINULOG GLAZBENIKA

Porin uručen Massimovoj obitelji
Objavljeno 6. lipnja, 2023.
Simbolično, na Massimov rođendan, Nikša Bratoš je u zagrebačkom HNK-u supruzi Massima Savića, Eni Kondić, uručio nagradu Porin za životno djelo.



- Primiti nagradu za životno djelo trebao bi biti jedan od najsretnijih trenutaka u životu. Nažalost, ovaj Porin za životno djelo stiže u krivo vrijeme i primaju ga krive ruke. Da je došao za nekih 20 godina i da su ga primile Massimove ruke, zasigurno bi to bio jedan od najsretnijih trenutaka u njegovu i mom životu. I znam da bi nedugo nakon toga Massimo opet pokazao zašto ga toliko zaslužuje. No život se nekad grubo i gorko poigra s nama, pa sreća i tuga zamijene mjesta. Uza svu tu tugu, ipak, danas je najjači osjećaj u meni - ponos, hvala vam - emotivna je bila Massimova supruga Eni Kondić.



- Massimo. Sve što je on bio treba pisati velikim početnim slovom - Gospodin, Umjetnik, Čovjek, Profesionalac, Prijatelj... Sazdan od emocija, strasti, talenta i entuzijazma. Stup dostojanstva naše profesije, uvijek s visokim estetskim kriterijima, cijenjen i od struke i od publike. Na kraju, čovjek odlazi poštovan onoliko koliko je u životu dao, i kakav je trag ostavio. Massimo, Gospodin i u načinu na koji je otišao. Ovaj Porin samo je naš zajednički naklon njemu - rekao je Bratoš.



Nazočili su i glavna tajnica Porina Ivana Martinac, član Upravnog odbora Porina Tomislav Štengl, direktor Aquarius recordsa Boris Horvat i predsjednik Upravnog odbora Porina Frano Đurović. T.K.
Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike