Sport
NIJE ZAVRŠILO PREMA ŽELJAMA SLAVONACA

Jurjevčani doživjeli šok, sad ih za viši rang čeka Kustošija
Objavljeno 6. lipnja, 2023.
Zrinski na poluvrijeme otišao sa 1:0 i igračem više, gosti u nastavku preokrenuli

U Čepinu je sve bilo spremno za slavlje jurjevačkog Zrinskog, dekor kakav dugo nije viđen, tribine igrališta pokraj Uljare bile su krcate, skupilo se oko tisuću i pol ljudi, čekajući da Zrinski podigne trofej namijenjen prvaku lige. Uoči posljednjeg kola SuperSport Druge HNL Jurjevčani su bili na prvom mjestu tablice s bodom više od drugoplasiranih Sesveta, koje su u nedjelju došle na teren pokraj Uljare. Veliki derbi odlučivao je o prvaku, imali su Jurjevčani nakon prvog poluvremena vodstvo i igrača više na terenu, ali su na kraju slavili gosti iz Sesveta i pobjedom od 2:1 osvojili naslov prvaka te izravno idu u SuperSport Prvu hrvatsku nogometnu ligu.



Vodstvo i igrač više


Bila je to velika nedjelja u Čepinu, to mjesto slavilo je svoj crkevni god, svetkovinu Presvetog Trojstva, na tribinama i oko igrališta pokraj Uljare, gdje Zrinski ove sezone igra domaće utakmice, bio je "čovjek na čovjeku", ispred igrališta vrtjeli su se manji i veći ringišpili, kao što su Sesvećani na kraju zavrtjeli Zrinski i produžili mu sezonu. Naime, momčad Antuna Labaka posustala je u najvažnijoj utakmici, ali za nju nije sve izgubljeno. Nakon šokantnog poraza od Sesveta Jurjevčani moraju skupiti glave i okrenuti se kvalifikacijama, koje su pod svaku cijenu željeli izbjeći, ali na kraju idu u njih.

- Želimo pobjedu i plasman u viši rang bez dodatne muke, odnosno kvalifikacija. Zapravo, mi o kvalifikacijama i ne razmišljamo - kazao je uoči posljednjeg prvenstvenog kola trener Zrinskog Antun Labak. Nije mu se ispunila želja, njegova momčad ipak će igrati kvalifikacije za plasman u prvoligaško društvo protiv Kustošije. Nakon utakmice Labak nije bio raspoložen, a i kako bi, dogodio se rasplet koji nitko u taboru Zrinskog nije želio.


Derbi u Čepinu je otpočetka bio vatren, praktično su u prvom napadu gosti iz Sesveta mogli šokirati Zrinski. Abramović je zaprijetio, ali je Stanić sjajno obranio. Nastavili su gosti prijetiti, no vratar domaćina otklanjao je sve opasnosti. Nakon 15-ak minuta Zrinski je došao do daha, ali mreže su mirovale do 36. minute. Nakon duela Šuarta i Horvata u kaznenom prostoru sudac Patrik Kolarić dosudio je jedanaesterac za Jurjevčane. Precizan s bijele točke bio je Mario Tadić za 1:0. Važan trenutak zbio se u sudačkoj nadoknadi, Dominik Šuart zaradio je drugi žuti, odnosno crveni karton. Zrinski je tako na odmor otišao u odličnom raspoloženju, sa 1:0 i igračem više.

Preokret


No ništa im to nije značilo, jer Sesvećani su u drugom poluvremeu i s igračem manje, ali s nekoliko promjena u sastavu, opet krenuli jako, a to im se u konačnici i isplatilo. U 66. minuti izjednačili su preko Frana Čuljka. Gostima je taj pogodak dao dodatnu dozu samopouzdanja, nastavili su s pritiskom i u 79. minuti kreirali konačni preokret. U jednoj gužvi u šesnaestercu nakon kornera najbolje se snašao Nino Vukasović i zabio za 1:2. Trener Zrinskog Labak sve je karte bacio u napad, uvodio je svježe snage, ali nije bilo koristi. Tih 1:2 ostalo je do kraja i Sesvećani su u Čepinu proslavili naslov prvaka i povratak u viši rang, a Zrinskom sad ostaje nada da preko Kustošije može u SuperSport Prvu ligu, u kojoj od slavonskih klubova igraju Vukovar 1991, Cibalia i bjelobrdski BSK.


- Željeli smo taj naslov, ali za nas ovo nije kraj sezone. Neće nam biti lako, ali moramo se spremiti za Kustošiju, prije svega dići momčad na psihološkom planu. Kao što smo željeli naslov prvaka, sada moramo jednako snažno željeti ulazak u viši rang natjecanja - poručio je Labak.

Ivana Liović
 
Standings provided by Sofascore
ZRINSKI       1 (1)

SESVETE       2 (0)

ČEPIN - Igralište pokraj Uljare. Gledatelja: 1500. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Strijelci: 1:0 Tadić (38-11m), 1:1 Čuljak (66), 1:2 Vukasović (79). Žuti kartoni: Krešić, Vrdoljak (Zrinski), Ilinčić, Laštro (Sesvete). Crveni karton: Šuart (45.+1. - drugi žuti)



ZRINSKI: Stanić, Raguž, Tadić, Ćubel, Salapić (od 81. Krešić), Horvat, Pejić, Matković (od 15. Jajalo), Dabić (od 75. Korov), Lozić (od 75. Vrdoljak), Kuprešak (od 81. Hajnal). Trener: Antun Labak



SESVETE: Ilinčić, Mody (od 46. Brigić), Kulenović, Laštro, Vukasović, Kuqi (od 46. Mijatović), Topić (od 75. Petrović), Šuart, Zorica (od 46. Opačić), Guja, Abramović (od 46. Čuljak). Trener: Mario Rac

REZULTATI 30. KOLA
Dugo Selo - Marsonia 0:4, Jadran Luka Ploče - Opatija 4:1, Međimurje - Belišće 4:3, Hrvace - Trnje 2:3, Zagorec Krapnina - Grobničan 1:2, Jadran Poreč - Osijek II 3:0, Bjelovar - Mladost Ždralovi 3:2 i Zrinski Jurjevac - Sesvete 1:2

Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike