Sport
MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

”Olimpijaši” ne mogu dobiti ni najlošiju momčad lige
Objavljeno 6. lipnja, 2023.
Ljepotica kola odigrana je u Livani, gdje je Tomislav slomio goste iz Vinkovaca sa 7:4

Teško je gledati muku i nemoć stogodišnjaka iz osječkog Donjeg grada. Nogometaši Olimpije na kraju ove sezone napuštaju Međužupanijsku ligu Osijek-Vinkovci, osim ako im na ruku ne bude išao rasplet u drugim ligama. No kako igraju, "olimpijaši" bi trebali u niži rang, neka momčad doživi ozbiljan reset i od temelja počne graditi neku bolju priču, dostojnu kluba koji ove godine slavi stoti rođendan i ponos je osječkog Donjeg grada.



"Olimpijaši" u 33. kolu na svom igralištu nisu uspjeli svladati klub koji je u još gorem stanju nego oni. Slavonac iz Komletinaca uvjerljivo je najgori sastav MŽNL-a Osijek-Vinkovci, ima problema skrpati se i na gostovanje doći s dovoljnim brojem igrača, u Osijek su stigli s kratkom klupom i napustili ga s bodom u džepu. Za Olimpiju je dobro počelo, u 10. minuti Filip Relotić je pogodio za 1:0 i taj je rezultat stajao do odmora. Gosti su nakon samo pet minuta igre u nastavku izjednačili preko Mužeka, utakmica je odmicala, a rezultat se nije mjenjao, pa je tih 1:1 ostalo do kraja, što je razočaralo ionako mizeran broj gledatelja koji se još okuplja na igralištu u Donjem gradu tijekom Olimpijinih utakmica. Puno bolje raspoloženje vlada na igralištu između Čepina i Osijeka, u Livani. Tamošnji Tomislav ponovno se popeo na drugo mjesto tablice, nakon što je u derbiju kola, u golijadi kod kuće, svladao Dilj sa 7:4. Gosti iz Vinkovaca su u 20. minuti imali vodstvo od 2:0, a onda se otvorilo Tomislavu. U razmaku od sedam minuta Vedran Nikšić i dvama pogodcima Marin Roso preokrenuli su na 3:2. Tamo gdje su stali u prvom, domaćini su nastavili u drugom poluvremenu, Bilandžija je zabio za 4:2, a Kovačević pogodio vlastitu mrežu za 5:2 Tomislava. Do kraja su pala još četiri pogotka, Nikšić je dvaput pogodio za Livance, Terzić i Martinković za goste, za jednu odličnu utakmicu u Livani, u kojoj je stotinjak gledatelja zaista moglo uživati. Tomislav je ovom pobjedom opet samo korak iza prvaka Tomsilava, onog iz Cerne. Lider je osigurao naslov prvaka, ali nije bio opušten u Mecama, gdje je pobijedio Radnički sa 2:1. Višnjevac je u Donjem Miholjcu odlično parirao favoriziranom Jedinstvu, imao nekoliko sjajnih prilika, ali kući se vratio poražen. Pobjednika je presudio jedan pogodak, Ivan Magić u 20. minuti pogodio je za 1:0, a taj je rezultat ostao do kraja.

Ivana Liović
 
Standings provided by Sofascore
Rezultati 33. kola
Otok - HAŠK-Sokol 1:4, Olimpija - Slavonac (Komletinci) 1:1, Slavonija - Vardarac 1:0, Tomislav (Livana) - Dilj 7:4, Jedinstvo - Višnjevac 1:0, Borinci - Radnički (Županja) 3:1, Radnički (Mece) - Tomislav (Cerna) 1:2, Borac - Mladost 1:1 i Šokadija - Zrinski 4:1

Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana