Regija
OŠ “MATIJA GUBEC” OBILJEŽILA 50. ROĐENDAN

Školu u Magadenovcu pohađaju učenici iz 15 naselja
Objavljeno 6. lipnja, 2023.
MAGADENOVAC - U školskoj sportskoj dvorani održana je svečana akademija u povodu obilježavanja 50. obljetnice početka rada Osnovne škole "Matija Gubec" Magadenovac.

Na proslavi su se okupili umirovljeni i sadašnji djelatnici škole, učitelji i učenici, roditelji te lokalni dužnosnici. Ravnatelj škole Branko Belcar istaknuo je kako su u proteklih pet desetljeća izvedeni građevinski zahvati u matičnoj i područnim školama.

- Svi školski objekti bili su predmet infrastrukturnog poboljšanja u svrhu ostvarivanja preduvjeta za kvalitetniju realizaciju zadataka nastavnog procesa te jednakih uvjeta života i rada za sve učenike – kazao je Belcar, koji je više od 25 godina na čelu magadenovačke škole. Dodao je kako su izgrađene nove zgrade škole u Šljivoševcima, Marijancima, Lacićima, Beničancima i Golincima, te dvije nastavno-sportske dvorane, u Magadenovcu i Marijancima.

Osnovna škola "Matija Gubec" svojom djelatnošću pokriva 15 naselja iz jednog grada i dviju općina. Ravnatelj Belcar naglasio je kako Osječko-baranjska županija kao osnivač vodi primjerenu skrb o školi.

Prigodne zahvalnice za uspješnu suradnju uručene su načelniku Općine Magadenovac Stjepanu Živkoviću, gradonačelniku Donjeg Miholjca Goranu Aladiću te predstavniku Općine Marijanci.

- Iskoristite punim plućima ove školske godine te slušajte svoje roditelje i nastavnike koji su svjetionici vašeg odrastanja – poručio je gradonačelnik Aladić.

Načelnik Stjepan Živković istaknuo je kako će Općina Magadenovac i ubuduće biti partner školi u realizaciji programa i projekata. S. Fridl
Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike