Osijek
PROGRAM U ČAST PAULINE HERMANN-WESSELY

Proslava: 164. rođendan Mačkamame
Objavljeno 5. lipnja, 2023.
Anica Perković u ulozi Pauline Hermann-Wessely te Davor Horvat, u ulozi baruna Wesselyja, u originalnoj kostimografiji uspjeli su dočarati vrijeme sredine prošloga stoljeća
U okviru sedmog Essekerskog cabareta, udruga Snaga kulture prigodnim je programom obilježila 164. godišnjicu rođenja naše sugrađanke Pauline Hermann-Wessely, poznate pod imenom Mačkamama. Program, koji je vodila Vera Mravunac, obogaćen je poezijom, pjesmama, plesom, nagradnim igrama i videoprilogom iz života barunice Pauline.

Svečana dvorana poznatog dvorca Mačkamama bila je premala da primi sve ljubitelje kulturno-povijesne baštine, koji ne propuštaju prigodu da obogate svoja znanja o osobama koje su dale svoj doprinos u povijesti našeg grada. U programu su sudjelovali pjesnikinja Tatjana Mihaljević, kantautor i šansonijer Pavo Tudik, a posebno je zapažen bio nastup Essekerke Ljerke Antonić, koja je svojim štiklecima iz prošlosti Osijeka oduševila nazočne. Gošća večeri bila je pobjednica osječko-baranjskog Junior voice festa 2022 Helena Kosina, učenica 6. razreda OŠ Vladimira Becića, koja je nastupila s pjesmom Moj Osijek.


Anica Perković, u ulozi Pauline Hermann-Wessely te Davor Horvat, u ulozi baruna Wesselyja, u originalnoj kostimografiji uspjeli su dočarati vrijeme sredine prošlog stoljeća. "Ovo je prekrasan prikaz života naše sugrađanke i promocija naše gradske četvrti, koju provodimo u suradnji s udrugom Snaga kulture. Suradnju ćemo nastaviti i u budućem razdoblju", istaknuo je predsjednik Gradske četvrti Industrijska četvrt Tomislav Kurevija.

- Suradnja udruge Snaga kulture s našom školom "August Šenoa" dokaz je kvalitetnih ostvarenja čuvanja nematerijalne kulturno-povijesne baštine, što nedostaje našem gradu. Ovaj program izvrstan je primjer sjećanja na našu kvartovsku damu - istaknuo je ravnatelj OŠ "August Šenoa" Vedran Čerina.

- Primijetili smo da našem gradu nedostaju sadržaji ovog formata. Našim građanima želimo omogućiti da uživaju u tematskim programima kojima vraćamo sjećanja na pomalo zaboravljene osobe koje su ostavile trag u životu našeg grada. Jedna od njih svakako je naša sugrađanka barunica Paulina - zaključio je Davor Horvat, predsjednik udruge Snaga kulture. V.L.

Vesna Latinović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana