Osijek
BIT ĆE MJESTO OKUPLJANJA ČLANOVA

U Čepinu svečano otvoren Dom veterana vojne policije
Objavljeno 6. lipnja, 2023.
Ne dajte da zaborav preuzme sve ono što smo proživjeli u ovih 30 godina...

U Čepinu je svečano otvoren Dom veterana vojne policije Osječko-baranjske županije, kao mjesto okupljanja članova Udruge veterana vojne policije Osječko-baranjske županije, ali i ostalih braniteljskih udruga te mještana čepinske općine. Otvorenju je, uz članove braniteljskih udruga, načelnika Općine Čepin Dražena Tonkova, predsjednika Saveza UDHOS-a Borislava Barišića, predsjednika Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge Jurice Tolja, Miljenka Kolobarića, predsjednika HVIDR-a Osijek 91 te ostale goste, nazočio i zamjenik župana Mato Lukić koji je i sam bio pripadnik vojne policije.



Aktivna udruga


- Drago mi je što sam mogao nazočiti otvorenju Doma veterana vojne policije Osječko-baranjske županije u Čepinu, gdje će se hrvatski branitelji, članovi Udruge i Čepinci okupljati na jednom mjestu. Inače sam i sam povezan s postrojbom 68. bojne Vojne policije, čiji sam bio pripadnik tijekom Domovinskog rata, a danas su ovdje i mnogi moji suborci. Moram istaknuti da je Udruga veterana vojne policije Osječko-baranjske županije jedna od najaktivnijih udruga na području istočne Slavonije s kojom Osječko-baranjska županija ima izvrsnu suradnju - kazao je zamjenik župana Mato Lukić.


Predsjednik Udruge veterana vojne policije Osječko-baranjske županije Stipe Modrić naglasio je kako je izgradnja Doma veterana bila jedan od najvećih ciljeva Udruge koja broji oko 150 članova.

- Ideja je da ovaj objekt bude prostor za kreativne radionice, s obzirom na to da već i sada radimo na sličnim aktivnostima, poput informatičkog opismenjavanja svojih članova, a radimo i s 3D printerima. Tijekom pandemije koronavirusa izradili smo i donirali više od 2000 zaštitnih vizira bolnicama diljem Hrvatske, a želja nam je i u budućnosti nastaviti slično djelovati. Vrijednost radova izgradnje je oko 60.000 eura, prikupljenih zahvaljujući Općini Čepin, Osječko-baranjskoj županiji, Ministarstvu hrvatskih branitelja, ali i dobrovoljnom radu naših članova - pojasnio je predsjednik Modrić.

Čepinski kotlić


Uz svečanost otvorenja Doma veterana organiziran je i 2. Čepinski kotlić, odnosno natjecanje u kuhanju čobanca braniteljskih udruga s područja Osječko-baranjske županije, kao i udruga gostiju s područja čepinske i susjednih općina. Barišić je čestitao Modriću zato što su uspjeli u ovom projektu.


- Znam da je bilo velike potpore Osječko-baranjske županije i načelnika Općine Čepin. Želim vam uspješan rad, što manje svađe i više ljubavi, kao i zajedništva i druženja u vašoj udruzi. Takvi smo bili 1991., takvi ćemo biti uvijek! Ne dajte da zaborav preuzme sve ono što smo proživjeli u ovih 30 godina, ne samo u Domovinskom ratu. Nažalost, poraće je ubilo mnoge naše prijatelje, pogotovo one koji nisu imali mogućnosti riješiti egzistencijalne probleme, nisu otišli u mirovinu, nisu bili ranjeni. Na veliku našu žalost, mnogi od njih počinili su suicid. Zato, dok smo zajedno, jedan na drugog pazimo i nikome neće pasti na pamet da digne ruku na sebe. Dajte da se to iskorijeni - poručio je suborcima Barišić, izaslanik ministra branitelja i potpredsjednika Vlade Tome Medveda.

Darko Pejić
Anum, nihice
Muraed nosulis. Eperes M.

Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike