Sport
IBRAHIMOVIĆ OBJAVIO KRAJ KARIJERE

Zlatan: Nitko više nikad kao ja
Objavljeno 5. lipnja, 2023.

Švedski nogometaš, 41-godišnji Zlatan Ibrahimović kazao je - zbogom. Legendarni napadač oprostio se od aktivnog igranja nakon susreta posljednjeg kola talijanskog nogometnog prvenstva, u kojem je njegov Milan svladao Veronu sa 3:1 na San Siru.



- Kažem zbogom nogometu, ali ne i vama. Kada sam prvi put stigao ovamo, dali ste mi sreću, kada sam stigao drugi put, dali ste mi ljubav. Zahvaljujem svojoj obitelji i svima koji su mi bliski na strpljenju - kazao je Ibrahimović okupljenim navijačima. Za Milan je igrao od 2010. do 2012. godine, te je s crno-crvenima osvojio naslov prvaka Italije 2011., a na San Siro se vratio početkom 2020. i lani osvojio još jedan "Scudetto".



- Zahvaljujem i vama novinarima na strpljenu, sad ćete imati manje posla kad odem. Od ponedjeljka sam slobodan čovjek kada je riječ o svijetu nogometa. Imao sam stvarno dugačku karijeru i hvala svima koji su mi davali snagu, adrenalin i emocije za njezino nastavljanje. Trenutačno nemam nekih planova, samo želim uzeti vremena za odmor i uživanje u svemu što sam učinio.



Tko bi mogao biti njegov nasljednik, Ibrahimović je odgovorio u svom stilu:



- To je nemoguće, samo je jedan Zlatan! Kada sam bio dijete, uspoređivali su me s Marcom van Bastenom, ali on je jedno, a ja sam drugo. Može biti nekih sličnosti, ali smatram kako usporedbe nisu pravedne. Sumnjam da će se pojaviti netko mojeg ega...



Ibrahimovićev odlazak u igračku mirovinu stigao je samo dan nakon što je Milan objavio da neće produžiti ugovor s njim, nakon što je ove sezone, protkane ozljedama, upisao tek 144 minute na terenu, ali je i postao najstariji strijelac u povijesti Serie A u ožujku, kada je zabio kazneni udarac protiv Udinesea.



Ibrahimović je profesionalnu karijeru započeo u svom rodnom Malmoeu 1999., zatim igrao u Ajaxu, Juventusu, Interu, Barceloni, Milanu, PSG-u, Manchester Unitedu, LA Galaxyju, pa ponovno u Milanu. Za Švedsku je odigrao 121 utakmicu i sa 62 pogotka najbolji je strijelac u povijesti te reprezentacije.

I. Li.

Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike