Sport
NA MEĐUNARODNOM MEMORIJALNOM RUKOMETNOM TURNIRU DENIS TOT

Pobjednik turnira Butel, zadnji klub Denisa Tota
Objavljeno 4. lipnja, 2023.
Drugo mjesto osvojio je RK Osijek, treća je Gračanica, dok je domaćin, RK Đakovo, četvrti
Skopski Butel pobjednik je Međunarodnog memorijalnog rukometnog turnira Denis Tot, koji je održan u Đakovu, a u spomen na tog, 2022. godine tragično stradalog đakovačkog rukometaša u Skopju, u trenutku kada je upravo igrao za spomenutog premijerligaša. Drugo mjesto osvojio je hrvatski premijerligaš RK Osijek, treća je RK Gračanica - član Premijer rukometne lige BiH, a četvrto mjesto pripalo je ovogodišnjem sudioniku Europskog kupa Rukometnom klubu Đakovo, organizatoru i domaćinu turnira. Pehare je u nedjelju u Gradskoj sportsko-nastavnoj dvorani, u nazočnosti Denisove obitelji, uručio glavni trener RK Đakovo Domagoj Perlić.



Ovaj sportsko-memorijalni događaj imao je i edukativni karakter, pa su još u petak u Kući Reichsmann održana predavanja o preveniranju nasilja. U subotu je program nastavljen prijmom za sudionike kod gradonačelnika Marina Mandarića u Maloj gradskoj vijećnici, a potom svečanošću u dvorani, uz poruku kako cijelo društvo mora težiti nultoj stopi tolerancije na sve oblike nasilja. U nazočnosti članova Denisove obitelji i drugih građana, turnir je otvorio gradonačelnik. Na otvorenju su govorili i direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen i glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković. Svi su izrazili nadu da će ovaj turnir prerasti u tradicionalni. Predstavnici RK Butel, iz Republike Sjeverne Makedonije, obitelji Denisa Tota, odnosno Denisovom bratu Borisu, uručili su tada poklon - njegov uramljeni dres.



Turnir je održan pod pokroviteljstvom Grada Đakova, uz tehničku podršku Zajednice športskih udruga grada Đakova i Športske zajednice Osječko-baranjske županije. Generalni sponzor bilo je Osječko pivo. S.Župan
Najčitanije iz rubrike