Crna kronika
VELIKA AKCIJA POLICIJE

Gradske ulice nisu poligoni za bučnu jurnjavu
Objavljeno 5. lipnja, 2023.
PU osječko-baranjska proteklog je vikenda dvadesetak vozača poslala na ponovni tehničkih pregled zbog "dorađenih auspuha" i ovjesa vozila

I na osječkim prometnicama svakodnevno se mogu uočiti vozila koja bi mogla sudjelovati u filmskoj franšizi "Brzi i žestoki". Prebučna vožnja glavna je karakteristika koja uznemirava građane koji, pak, potom prozivaju policiju kako ništa ne radi. Ipak, u subotu se od strane osječkih prometnih policajaca radilo - prekovremeno. Rezultat akcije je da je 23 vozila, neki i u kasnim večernjim satima, moralo na izvanredni tehnički pregled.



Kako stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, policija je u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske u subotu, od 13 sati do ponoći, provela akciju pojačanog nadzora u prometu prema vozačima koji učestalo krše prometne propise upravljajući tehnički neispravnim vozilima te narušavaju javni red i mir u stambenim zonama grada i sudjeluju u ‘‘utrkama‘‘ na javnim prometnicama. Sva ta prepravljena vozila na redovne tehničke preglede dolaze sa serijskom opremom koju, nakon ovjere tehničke ispravnosti, mijenjaju i obavljaju nedopuštene preinake na ispušnim sustavima i ovjesu vozila.

U sklopu akcije policajci Postaje prometne policije Osijek pojačano su postupali prema vozačima koji se neorganizirano okupljaju u užem središtu grada, u ulicama Hrvatske Republike, Kneza Trpimira, Gackoj te drugim njima pogodnim lokacijama, i tijekom dolaska i odlaska narušavaju mir građana stvaranjem buke preinačenim ispušnim sustavima automobila i motocikala te proklizavanjem pogonskih kotača (driftanje).

Prilikom postupanja ukupno je utvrđen 31 prekršaj, 23 vozila upućena su na izvanredni tehnički pregled (20 automobila i tri motocikla). Kod deset vozila utvrđeni su opasni nedostaci, kod 12 vozila utvrđeni su veći nedostaci, dok kod jednog vozila nisu utvrđeni nedostaci. Na tri vozila obavljen je tehnički pregled vozila odmah na cesti kod kojih su utvrđeni veći nedostaci.

Zbog utvrđenih nedostataka s 13 osobnih vozila i tri motocikla privremeno su oduzete registracijske pločice. Vlasnici ih mogu preuzeti nakon što otklone nedostatke na svojim vozilima i pristupe ponovljenom tehničkom pregledu. Kojeg će, naravno, platiti iz svog džepa. Prije toga morat će pripremiti novce za prekršaje koje su napravili u subotu poslijepodne te u večernjim satima.

Naime, vozači su sankcionirani sukladno utvrđenim prekršajima. Kod dva osobna automobila utvrđena je neispravnost za koju je u odnosu na jedan automobil naplaćena novčana kazna, dok je u odnosu na drugi izdana obavijest o počinjenom prekršaju, dok vozila nisu isključena iz prometa.

Kako neslužbeno doznajemo, ovo nije posljednja akcija policije prema prebrzim i prebučnim vozilima i njihovim vozačima.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri