Crna kronika
NA PROMETNICAMA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Neoprez i pijanstvo uzroci nesreća
Objavljeno 5. lipnja, 2023.
Nekoliko je prometnih nesreća evidentirano na cestama Požeško-slavonske županije u petak i subotu. Tamošnja policijska uprava izvijestila je kako je u subotu, oko 16.25 sati, u mjestu Antunovac (kod Lipika), 70-godišnja vozačica koja je upravljala automobilom, propisno skretala ulijevo na kolni ulaz te je u njezino vozilo u tom trenutku udario 67-godišnji vozač automobila koji je započeo pretjecati, a da se prethodno nije uvjerio da ne ugrožava ostale sudionike u prometu. Nakon sudara oba vozila su se zaustavila u kanalu i u prometnoj nesreći 70-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, dok protiv 67-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Jednu nesreću u subotu skrivio je pijani vozač. Oko 16.30 sati, u Požegi, u Ulici Stjepana Radića, 39-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 2,16 promila upravljao automobilom, nije držao potreban razmak prilikom čega je prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio automobila, a kojim je upravljao 46-godišnjak. Protiv 39-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak, oko 8.50 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Sokolova i Matice hrvatske, 43-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom nepropisno je skretao te udario u zaustavljeni osobni automobil, a kojim je upravljala 67-godišnjakinja. Nakon udara 43-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke, a ni podatke o vozilu kojim je upravljao te su ga naknadno pronašli policijski službenici i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Istoga dana, oko 15 sati, u Pleternici, na Trgu Zrinskog i Frankopana, 37-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom, nepropisno se uključivala u promet i tom prilikom udarila u autobus kojim je upravljao 21-godišnjak. Protiv 37-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U nesrećama u petak, srećom, nije bilo ozljeđenih osoba. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike