Osijek
PREVENCIJA U JOSIPOVCU

Educirali bicikliste na prvoj biciklijadi
Objavljeno 4. lipnja, 2023.
U prvu biciklijadu za članove udruge i mještane Josipovca aktivno su se uključili policijski službenici za poslove prevencije Ureda načelnika PU osječko-baranjske. Oni su neposredno prije biciklijade sudionike informirali o pravilnom i sigurnom sudjelovanju biciklista i vozača osobnih prijevoznih sredstava u prometu u okviru preventivnih aktivnosti lokalnih preventivnih projekata "Sigurnost u cestovnom prometu" i "Biciklirajmo, biciklističkom".

Sudionici biciklijade upoznati su i o sudjelovanju u prometu vozača osobnih prijevoznih sredstava, kojom prilikom je svima skrenuta pozornost na odredbe zakona koje propisuju da su vozači bicikala ili osobnih prijevoznih sredstava prije stupanja na kolnik, kada se kreću preko obilježenog biciklističkog prijelaza, dužni paziti na udaljenost i brzinu vozila koja im se približavaju te nastaviti voziti nakon što se uvjere da to mogu učiniti na siguran način.

Dodatno su informirani da su prilikom prelaska preko obilježenog pješačkog prijelaza dužni paziti na udaljenost i brzinu vozila koje im se približava te da se mogu nastaviti kretati preko obilježenog pješačkog prijelaza nakon što se uvjere da to mogu učiniti na siguran način. Nakon edukacije i razmjene iskustava sa sudionicima biciklijade policijski je službenik za prevenciju djeci uručio svjetla za bicikl, a odraslima reflektirajuće prsluke, kao i informativne letke preventivnih projekata Policijske uprave osječko-baranjske. M.Bu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike