Regija
10. SUSRETI UMIROVLJENIKA VPŽ-A

Umirovljenicima 90 posto jeftinija autobusna karta
Objavljeno 5. lipnja, 2023.
Dobre vijesti stižu na adresu brojnih umirovljenika s područja VPŽ-a. O čemu je riječ, pojasnio je župan Igor Andrović.

- Uskoro ćemo i službeno, s nekoliko prijevoznika, potpisati ugovor vezan za javnolinijski prijevoz kako bi umirovljenici s područja Virovitičko-podravske županije imali bolju dostupnost na našem području. Naime, Županija će umirovljenicima s područja VPŽ-a sufinancirati linijski autobusni prijevoz te će oni na cijenu autobusne karte, gdje god putovali na našem području, imati do 90 posto popusta - moglo se čuti od župana Androvića na 10. Susretima umirovljenika Virovitičko-podravske županije.

Susreti su, u hali Viroexpa, održani pod pokroviteljstvom Županije, u suradnji s Maticom umirovljeničkih udruga VPŽ-a. Nakon četverogodišnje stanke zbog bolesti COVID-19, u Virovitici se okupilo oko tisuću umirovljenika iz 22 županijske udruge, od Pitomače do Orahovice...

U kulturno-zabavnom programu nastupili su zbor i folklorna skupina Udruge umirovljenika Hrvatske općine Pitomača, folklorna skupina Matice umirovljeničkih udruga VPŽ-a, pjesnici umirovljenici Borislav Radanović i Anton Toni Juran, pobjednik 1. županijskog festivala pjevača umirovljenika VPŽ-a pod motom "Pjesme naše mladosti", Tomislav Lucić, skupina rekreativaca pod vodstvom Ane Pavoković, a za dobru zabavu pobrinula se i grupa Intro band. Voditelj je bio Trpimir Markotić.

Uz sportske susrete, vrijedni djelatnici Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije umirovljenicima su mjerili šećer u krvi i tlak. Više od 300 umirovljenika provjerilo je kakav im je tlak i koliko imaju šećera u krvi (rekorder je imao 18,7). Umirovljenike su na ovom događaju posluživali djelatnici Virovitičko-podravske županije i županijskih institucija.

Dijana Stanić Rešicki
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike