Mozaik
ULAZNICE RASPRODANE ŠEST MJESECI UNAPRIJED

Koncert The Sisters Of Mercy prebačen u Boćarski dom
Objavljeno 5. lipnja, 2023.
Budući da su ulaznice za koncert kultne britanske grupe The Sisters Of Mercy u zagrebačkom Boogaloo klubu u nedelju, 5. studenog, rasprodane šest mjeseci prije nastupa, koncert se prebacuje u veći prostor, Boćarski Dom u Zagrebu, objavio je organizator koncerta Twilight Promotion.

The Sisters Of Mercy osnovani su 1980. godine u britanskom gradu Leedsu, a alfa i omega benda od samog početka je karizmatični frontmen Andrew Eldritch. U karijeri su objavili samo tri albuma, tri EP-a i desetak singlova, no i s tako skromnom diskografijom postali su jednom od najutjecajnijih grupa na području dark i goth rocka u povijesti.

Ovdašnja publika ima poseban odnos prema The Sisters Of Mercy prije svega zbog njihova drugog albuma "Floodland" iz 1988. godine, na kojem se nalaze hitovi "This Corrosion", "Dominion" i "Lucretia", koji su se tada puštali u svim alternativnim klubova i slušaonicama. Album je objavljen na početku velike ekspanzije dark pokreta kod nas te je postao jednim od najpopularnijih albuma u to vrijeme.

Priča o povezanosti benda i domaće publike nastavlja se s objavljivanjem trećeg albuma "Vision Thing" 1990. godine, kada The Sisters Of Mercy održavaju koncert u zagrebačkom Domu sportova, o kojem se i danas priča. Kompilacijski album "A Slight Case Overbombing" objavljen je 1993. godine, a sadrži sve hit singlove grupe, uključujući i najveći hit "Temple Of Love" iz 1992. godine, koji su snimili s izraelskom etno pjevačicom Ofrom Hazom.

The Sisters Of Mercy nisu ništa novo objavili čitavih 30 godina, no i dalje pune dvorane i sviraju na festivalima širom svijeta. Ipak, bend konstantno stvara nove pjesme te ih sporadično izvodi u živo, podgrijavajući nadu da će jednog dana otići u studio i snimiti ovi album. H
Možda ste propustili...

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

Najčitanije iz rubrike