Sport
OTVOREN MEĐUNARODNI MEMORIJALNI RUKOMETNI TURNIR DENIS TOT

Denisovoj obitelji rukometaši Butela uručili njegov uramljeni dres
Objavljeno 3. lipnja, 2023.

ĐAKOVO – Prijemom za sudionike kod gradonačelnika i saborskog zastupnika Marina Mandarića u Maloj gradskoj vijećnici, a potom svečanošću u Gradskoj sportsko-nastavnoj dvorani, u Đakovu je u subotu započeo dvodnevni Međunarodni memorijalni rukometni turnir Denis Tot. Rukometni klub Đakovo organizira ga u spomen na tog 2022. godine tragično stradalog đakovačkog rukometaša u Skopju, a gdje je igrao za tamošnjeg premijerligaša Butel.

Uz poruku kako cijelo društvo mora težiti ka nultoj stopi tolerancije na sve oblike nasilja, te u nazočnosti članova Denisove obitelji i drugih građana, turnir je otvorio gradonačelnik Mandarić. Na otvorenju su govorili i direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini HOO-a Hrvoje Balen i glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković. Svi govornici izrazili su nadu da će ovaj turnir prerasti u tradicionalni. Predstavnici RK Butela iz Republike Sjeverne Makedonije obitelji Denisa Tota, odnosno bratu Borisu, uručili su poklon, njegov uramljeni dres.

Tijekom dvodnevnog turnira nastupaju skopski Butel, posljednji klub u kojem je Denis Tot igrao, hrvatski premijerligaš Osijek, RK Gračanica, član Premijer rukometne lige BiH, te ovogodišnji sudionik Europskog kupa i domaćin RK Đakovo. Prvoga dana igraju se dvije utakmice,  u 16 i 18,30 sati. U nedjelju, 4. lipnja, u 10 se igra utakmica za treće mjesto, a u 12,30 je finale.

Turnir ima i edukativni karakter vezan za preveniranje nasilja na koju su temu u petak, u Kući Reichsmann, održana i predavanja. Turnir se održava pod pokroviteljstvom Grada Đakova, a uz tehničku podršku Zajednice športskih udruga Grada Đakova i Športske zajednice OBŽ. Generalni sponzor je Osječko pivo.

S.ŽUPAN

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini