Regija
PROIZVOĐAČIMA LOKALNE HRANE NA GRADSKOJ TRŽNICI U ĐAKOVU

Dodijeljena 54 certifikata
Proizvodi hrvatskog seljaka,
tri OPG-ovca i nagrađena
Objavljeno 3. lipnja, 2023.

ĐAKOVO – Na Gradskoj tržnici u Đakovu u subotu su Udruga hrvatskih tržnica (UHT) i komunalac Univerzal upriličili dodjelu certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ za 54 proizvođača lokalne hrane. Deveta je to godina kako Gradska tržnica sudjeluje u tom programu UHT-a i lokalnih tvrtki koje gospodare tržnicama, uz još 17 gradova s približno 700 proizvođača. Kako je ispred UHT-a rekla voditeljica Univerzalove PJ Tržnica Ivanka Vargić, svake godine njihovoj dodjeli prethodi obilazak gospodarstava proizvođača hrane i veliko je zadovoljstvo viđenim na terenu. – Đakovo je brojem certificiranih proizvođača hrane na petom mjestu među gradovima koji su u tom projektu, rekla je Vargić.

Projekt je pozdravila i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Đakova Sanja Rogoz Šola, rekavši kako je Grad upravo raspisao Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2023.  godinu na svom području za razdoblje 2021. – 2023. -Poziv obuhvaća četiri mjere, a za njih je Grad Đakovo osigurao 600.000 kuna, odnosno 80.000 eura, rekla je Rogoz Šola.

Certificiranje proizvođača hrane pozdravio je i direktor Univerzala Stjepan Ripić, dodavši kako će ta tvrtka i dalje podupirati proizvodnju lokalne hrane i njezin što kraći lanac od zemlje do stola.

Uz uručene im certifikate,  proizvođači Denis Škorvaga, Vinko Privara i Luka Šestić, su i nagrađena i to šestomjesečnim besplatnim korištenjem prodajnih klupa na Tržnici, od 1. srpnja do 31. prosinca ove godine. Tržnica je u subotu osvanula i pod novih 20 unificiranih suncobrana za proizvođače hrane, a na kojima je i prvi njezin službeni logo. S.ŽUPAN

Možda ste propustili...

NA PUNOLJETNOM VINSKOM BOR MARATONU

Tisuće vinoljubaca “svladavale” čak 23 vinarije

ADRIJANO IDEK NAJUSPJEŠNIJI RIBIČ ŽUPANIJE

Udruga Klen deseti je put zaredom županijski prvak

PRI KRAJU PROVEDBA INTERVENCIJSKOG PLANA

Ostala obnova Umjetničke škole i skladišni kapaciteti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VUKOVARCI OGORČENI ODLUKOM GRADSKIH VLASTI

Porušili platane, simbol Vukovara, zbog izgradnje trgovačkog centra

2

U BELOM MANASTIRU NOVI SUPERMARKET

Plodine su donirale 2600 eura ŠNK-u Baranja-Belje

3

15. OCJENJIVANJE MEDA NAŠIČKIH PČELARA

Godina slaba, ali je med kvalitetan