Osijek
U GAJIĆU, U BARANJI

Prvi Skup podunavskih Hrvata
Objavljeno 3. lipnja, 2023.

Tijekom subotnjeg prijepodneva Gajić je bio domaćin godišnjeg skupa podunavskih Hrvata, prvog u nizu koji je imao za cilj okupiti zajednice Hrvata u Mađarskoj i Srbiji radi boljeg upoznavanja i umrežavanja.

Uoči formalnog početka skupa župan Ivan Anušić potpisao je s predsjednikom Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj, Ivanom Guganom, Pismo namjere o suradnji s Hrvatima u Mađarskoj. "Radi se o sporazumu koji treba formulirati, ali i osnažiti dosadašnju suradnju koja je izuzetno dobra. Mi kao županija imamo komunikaciju s našom zajednicom u Srbiji, BiH, Njemačkoj, SAD-u, ali s Mađarskom je to ipak jedan poseban odnos koji je otišao na višu razinu. Nadamo se novim projektima, inicijativama i suradnji", rekao je župan.

"Jako dobru surađujemo s tijelima Republike Hrvatske, a ovo je još jedna razina koja može pomoći očuvanju našeg jezika, kulture i običaja u Mađarskoj. Vjerujemo da ova osnažena suradnja može biti i na korist županiji jer se predviđa i suradnju na polju gospodarstva", izjavio je Gugan.

Program je nastavljen u u poslijepodnevnim satima, u drvoredu ispred crkve sv. Petra i Pavla u Topolju, Festivalom tista i Baranjskim bećarcem. D.Ku.

Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike